Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45152

Értem, nos akkor azért van fogalmad a kutyákról és ez  a lényeg. A retriever egyébként eredeti funkciója szerint vadászkutya. retriever = visszahozó.

 

A lövés utáni munkára használták / használjuk. Lőtt dög vagy sebzett apróvad (nyúl, kacsa, fácán, stb.) elhozására. Mivel vadászkutyáról beszélünk, erős benne a "will to please", azaz a megfelelni akarás, mely tulajdonságának köszönhetően elég könnyen képezhető, hiszen "stréber" megfelelni akaró kutyáról beszélünk. Megfelelő következetességgel első kutyásnak is ajánlott, valamint gyárilag a többsége szereti a gyerekeket. (enyémek oda és vissza vannak értük).

 

Persze ők is az ember fejére tudnak nőni, de a kiképzésük jóval (főleg ha nem dolgozni akarsz vele, "csak" házikedvenc lesz) egyszerűbb mint mondjuk egy rotié, vagy egy malié.

 

Nézz utána a neten a tenyésztőknek, többet érdemes személyesen felkeresni és a látottak alapján dönteni a szimpatikus mellett. A szimpátia és az igazolható eredmények döntsenek, ne elsősorban az anyagiak. mindenképpen legyen adásvételi szerződés, melyben külön kitételként szerepeljen az egészségügyi garancia kérdése.

 

Remélem tudtam segíteni, ha kérdés csak bátran!

Előzmény: derzsike87 (45150)