Eni79 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 45142

Hát nem tudom. Ha kiásta és a darabokat a szőnyegére vitte az több mint full teljesítmény! :DDDDDD De mindegy.

 

 

Ablaktörlő... Nehéz ügy. Elvileg ugye ehhez fel kell kapaszkodnia a kocsira, nem? Össze is karcolja?

 

Figyu. Valahol érthető a férjed reakciója. A "falazást" amúgy nem tartom jó dolognak. Egy kutyának akkor a legjobb ha a "falka" összes tagja ugyanazt várja el tőle. Persze vannak a családnak keményebb és lágyabb tagjai, de az alapokban egyet kell érteniük. Muszáj Ginának megmutatni hogy ezt nem szabad neki. A legjobb lenne persze rajtakapni. De azt gondolom jelen esetben ha Gina a helyszínen neki megmutatva kap egy kis szidást, az nem árt neki. A gyereknek meg el lehet magyarázni hogy ez sajnos kell. Gondolj bele ha a fényezést szedi le a kocsiról... Egyébként mivel Te foglalkozol a kutyával pont hogy neked kellett volna helyretenned.

 

Nekem a Carlos a teraszról a szépárnát hordta le... Sosem rágta szét, csak levitte, persze bele a sárba, stb. Nem bántottam. Egyszer átb@sztam, kinthagytam, párnákkal és bementem majd lesben álltam. 10 perc kellett már vitte is... Na akkor kirongyoltam, mondtam neki mit csináltál?! (Már erre is sunnyog), kapott egy anyai maflást és ezzel elintéztük. Azóta esze ágában sincsen hozzányúlni. Ez ennyire egyszerű. A kutya hibázását "takargatni" meg rossz politika. Saját magad ellen dolgozol. Komolyan. Elhiszem hogy a gyereknél ez beválik, de a kutyánál sohasem. A kutya következetességet igényel.

 

A kutyával nem "dumálni kell". A kutya ösztönlény. Az adott cselekvésre adott reakcióinkból tanul. Ha megjutalmazom, tudja h jó, ha megbüntetem tudja h rossz. Ez elég egyszerű csak betartani nehéz.

 

Szóval ennyit tanácsolhatok hogy kapjátok rajta a kutyát. Véleményem szerint ennek a cselekvésnek viszonylag hamar áll neki amikor kicsukjátok utána nemsokkal. Unatkozik, illetve lehet hogy jelezni akar ezzel valamit. És mivel Te dolgoztál vele, Te vagy a főnök, ezért NEKED kell helyretenned nem pedig a férjednek aki alig van otthon. Nálunk a férjemet imádják a kutyák, mégis ha a kutyák bent vannak és ki akarja küldeni őket oda kell mennie hozzájuk. Nálam ez úgy zajlik hogy a teraszról beszólok hogy srácok, kifelé és pattan mind a kettő. :D

 

Élő példa... Tegnap takarítottam a konyhát, kutyák nappaliban horpasztottak. Mondom a férjemnek, Bubuka gyere ide! Férjem nem, ellenben a Carlos azonnal ott termett a lábamnál. By the way...  

Előzmény: czaltikgyörgyi (45140)