AKD-577 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 708
Én sem értem, ez az újra szinkronizálás egy őrület. Az ember felnő egy filmen lásd Bud Spencer Terence Hill, és újra szinkronizálják. Lásd Alien, Aliens. Azon kívül hogy szokatlan lesz a hang, sokszor a szöveg is laposabb lesz, akár klasszikus poénokat is kihagynak, (lásd Beverli Hills-i Zsaru 2 pedig ott a hang is maradt).

De mivel ez a fórum az Alienről szól, ezért inkább erről beszélek.

Én annyira szeretem a két film első szinkronját, hogy bedigitalizáltam mp3-ba és azzal nézem az első két részt.

Alien: Farkas Zsuzsa, Vas Gábor, Mihályi Győző, Berzsenyi Zoltán, Úri István,Melis Gábor, Vándor éva, Berzsenyi Zoltán.

Aliens Farkas Zsuzsa JUHÁSZ JÁCINT (ő a legjobb, annyira jól nyomja, hogy a karaktert Hicks-et feldobja nekem 100* jobb mint az eredeti vagy a második szinkron) Balázsi Gyula, Gáti Oszkár, Tolnai Miklós (ő ua Bishop a második szkban) Rátóti Zoltán, Kránitz Lajos Dózsa László ("ej vaszkez az a rosz májad"), egyik karakteresebb mint a másik.

Ráadásul az Aliens második szinkronjába a szöveg is ellaposodik (igaz hűebb az eredetihez) Lásd azt részt amikor felkelnek a hibernálásból és azt mondja Apone "nyald ki a szemfenekemet". Ez a másodikban már az erdetinek megfelelően számomra értelmetlenül "nézz a szemebe" mondatra módosul.
És még sok ilyen apróság van amit most nem sorolnék, de ha az ember az eredetin nő fel (7 éves koromban láttam először moziban!!!) akkor újat meghallani elég kiábrándító.

Továbbá azt gondolom hogy az első az tipikusan a klasszikus szinkronos időkből való amikor mi szinkron nagyhatalom voltunk, és a amerikaik a szinkronok licenszét vásárolták tőlünk vissza (pl Flinstones).
Az elsőben a szinkron szinészek szerintem hozzá tettek valamit, ami mind a második szinkronból,mind az eredetiből hiányzik....

Nem fejtegetem tovább mivel a példák száma végtelen, továbbá ez csak egy személyes vélemény és lehet másoknak a második,vagy esetleg az eredeti angol tetszik.

Azért remélem hogy van aki hasonlóan gondolkozik....

Előzmény: sys4096 (679)