noncsiii Creative Commons License 2009.11.16 0 0 22


SEGÍTSETEK!!!

Sziasztok!
Egy számomra ( és a kutyám számára is) fontos kéréssel fordulok hozzátok! Biztos nem jó fórumba írom, de valahol muszáj tanácsot kérnem!
A helyzet a következő:
Körülbelül három hónapja hosszas szenvedés és kemény szócsaták megvívása után sikerült magamhoz vennem egy nagyon rossz állapotban lévő fajtiszta bullmasztiff kutyust. Kb. egy éves lehet mostanra. A körülményeit melyből sikerült elhoznom nem részletezném, elég annyit hogy más nagyobb becsben tartja a felmosórongyát. Ezalatt a pár hónap alatt szépen összeszedte magát szépen eszik, iszik, már nem férges, és egyéb élősködőktől is mentes.
Viszont van egy nagy gondom, szegényt verték. Most nem tudom, hogy biciklivel verték e, vagy valaki aki biciklivel ment oda az verte a lényeg hogy nemtduom a kutyát sétálni vinni, mert mikor meglát egy biciklit halálpánik tör rá! leírhatatlan mit művel olyankor szerencsétlen állat! és hát ugye ez neki sem és nekem sem jó. Most történt körülbelül 20 perce, ( igyekszem mindig csendes nyugodt helyre vinni ) hogy mentünk sétálni és már hazafelé jövet jött egy biciklis. Megáltam, nyugtattam, próbáltam a figyelmét elterelni a szembejövőről. De mikor odaért a közelünkbe a kutya fülét farkát behúzva elrántott és kb 5 m -en keresztül húzott maga után a földön. Gondolhatjátok hogy néztem ki, nyakig sárosan, szanaszét szakadva rajtam minden. Egyszóval tényleg leírhatatlan hogy mit csinál a kutya!
Kérek valakit aki tud nekem tanácsot adni, hogy hogy lehetne kinevelni ebből, hogy hogy tudnám rávezetni szegénykémet hogy nem bántja őt mellettem senki, nem bántja a bicikli, sem a motor, SEM SENKI!! Hazaérve már teljesen kisírtam magam mert nemtudok mit kezdeni ezzel a helyzettel! Amúgy kedves, türelmes nyugodt aranyos kutyus... SEGÍTSETEK!

Előre is köszönöm!
Noémi