Eni79 Creative Commons License 2009.11.15 0 0 45107

Dóri, sztem ha komolyan akarsz melózni megéri ráfordítani. Mi minden héten megyünk többször is ki a területre, ezért én úgy döntöttem beruházok. A bakanccsal is így voltam (az mondjuk "csak" 15 e volt, de nem bántam meg mert állati klassz.)

 

A lábunk nem nő már, így évekig használható a csizma is majd.most is voltunk tegnap vadászaton, a régi gumicsizmámt vettem fel, 3 zoknival, így is fázott a lábam pedig nem volt hideg. De mire lehajtottuk a vizes nádas majd bozótos erdős területet (még jó hogy úgy indultam h elálló leszek, hahaha) már igencsak fázott a lábam pedig nem is volt hideg. Azonban a ló/marhaszar takarításhoz véleményem szerint nem kell ilyen csizma. Arra jó a 3000-4000 ezer forintos dekanyós, vagy dunlop csizma is. Persze ez az én véleményem.

 

Peti! Feka nagyon szépen jött a hajtáson, nem küldtem előre, végig póri nélkül jött velem a hajtásban, mind a nádasos / füves területen is (na ott érdekes volt ahogyan körülöttem próbált ugrálni,hahaha, át a bozótos erdőn, ahol felugrott mellettünk egy őz, nem ugrott be! majd át a szántáson, a kukoricáson. az erdőben egyszer arra tekert egy vizsla (szuka...), na ott kilőtt a lábamnál, de 15  (addigra került a számba a síp, hahaha) méteren sikerült lesípolni és visszahívni. meg vagyok elégedve vele fegyelmi szempontból. 3 szép elhozásunk volt, plussz kihajtottunk az erdőből jó pár madarat, azonban Carlos meg van arra tanítva, ha egy kutya előbb ér oda a madárhoz mint ő, akkor nem szabad kitépnie a szájából, akkor ő feladja. (kivétel ez alól Kyra, akivel egyszerre fogtak meg egy sebzett kakast, de azt is átengedtük Kyrának, Carlos a hagyd parancsra elengedi)

 

megvolt az első pár fácánnyakkitekerésem is (minden madár élve került hozzám), a mellettem álló vadászbácsi mondta h picit még lehet rajta finomítani mondtam neki naná de ezek voltak az elsők, akkor mondta, kedveském, akkor nagyon szép munka! :DDDDD

 

Fekát szépen előre lehetett küldeni a bozótosba keresni. A tegnapi napon egyetlenegyszer sem kellett megfegyelmeznem a kutyát(?), elég volt egy hangosabb vissza szó is neki. Ellenben nagyon sokat dícsértem, és ezzel sokkal de sokkal többet értem el mint az előző vadászaton amikor idegzsába voltam. Megint utaztunk az IFÁ-n, hahaha, érdekes volt... Dittihez hozzányomtuk Kyrát, hahaha. :DDDD

 

Szóval kicsit megint okosabbak lettünk, és úgy érzem sokkal de sokkal jobban ment az előző. Persze ki fogunk próbálni sok helyet (van meghívásunk Győrbe és Nógrdba is) de úgy érzem sikerült fejlődnünk.

 

 

Előzmény: lustica (45103)