zsazska
2009.11.13
|
|
0 0
56626
|
Szia Vikii! Igen, az ázsiai kutyák általánosságban eltérnek mindenben a többitől. Már az egész testtartásuk: Magasra emelt fej, hátra kunkorított farok, ...már az egész megjelenésük olyan kis pökhendi:-), aztán a szuszmorgó hangok, és nem utolsó sorban a szaguk is különbözik, de azt inkább a többi kutya veheti csak észre, a mi szaglásunk ehhez nem elég kifinomult. Mikor viszont Szambám, a Shar-pei kicsi volt, nem győztem áradozni az illatáról. Neki tényleg a szó szoros értelmében illata volt, de ezzel ő még a fajtáján belül is egyedi volt, és máig sem sikerült megfejtenem, hogy miért. Mivel ő már a harmadik Shar-pei-em, így tudtam, hogy ez náluk sem megszokott, és érdeklődéssel szaglásztam végig a testvéreit, és már sírba vittem az összes Shar-pei-es ismerősömet a találgatásaimmal:_) De tény, hogy Szambán ezt mások is észrevették, és olyanok is élvezettel szaglászták, akiknek amúgy nincs is kutyájuk. Talán azokhoz a színes, illatos radírokhoz hasonlítanám....mára sajnos már kinőtte:-( |
Előzmény: vviikkii (56622)
|
|