P_Andi Creative Commons License 2009.11.09 0 0 29682
Hahó!

Nálunk az egyik óvónéni kicsit gáz, az a mórikáló típus, mézesmázos a szülőkkel, de G mindig elmondja, hogy vannak érdekes húzásai. Viszont annyira nem vészes, nekem egyszer volt vele konfliktusom, azt meséltem talán korábban, mikor visszaütésre buzdította a fiamat egy kisebb csetepaté után.

A másik óvónéni ha nem szólítod meg egy kicsit mufurcnak tűnik, de ha érdeklődsz akár a gyerekről, akár más témában, megnyílik és meleg hangulatú beszélgetéseket lehet lebonyolítani vele. Őt egyébként nagyon szeretjük kollektíve.

A kommunikáció viszont itt sem tökéletes. Én nyáron voltam nagyon kiakadva, hogy egyszer mentünk volna oviba, és kiderült, hogy tervszerűen a másik épületben van csak ügyelet, ami egyénként nincs is közel. Még az volt a szerencse, hogy a másik épületben ott volt a kedvelt óvónénink, másképp nem tudom G hogy maradt volna ott idegen helyen idegen emberekkel.

A másik amit nem bírok, az óvatos ráhatás, mikor lehet tudni, hogy egy-egy "pihenőnapos" munkanapon nem nagyon szeretnének bejönni, és el-elejtik, hogy eddig mindenki meg tudta oldani az elhelyezést... :-/

Ja és én tökre meguntam, hogy néha csak az öltözőben egy másik szülőtől elkapott infó alapján tudtam meg valamit, ezért megkértem a szülőket, ha nincs ellenükre csinálnék egy levlistát, amire feliratkozva mindenki eléri egyben a szülői gárdát. Szerencsére az óvónénik is rákaptak, és a faliújságra kirakott infók mellett, (amit ők is elismernek, látszik, hogy nincs idejük elolvasni a szülőknek) egy levélben mindenki megkapja a fontos dolgokat levélben is.

És még egy pozitívat is: vettem a csoportnak közös pénzből egy fényképezőt is, és az óvónéni nagyon lelkesen kattogtat, tulajdonképpen ő kérte, hogy legyen gép, mert a régi elromlott. A képeket is felrakom egy tároldalra, és képzeljétek el, hogy jeleznek vissza a szülők, hogy amíg eddig harapofogóval kellett a gyerekből kihúzni mit is csinálnak az oviban, most a képek hatására újra átélve sokan rengeteget mesélnek.

Átgondolva a helyzetet, azt kell mondjam még így is felemásan sztem jó a helyzet óvónéni ügyben nálunk. Ezt a gáz pofába röhögős stílust, amit leírt Sparkie szerencsére nem éljük meg.

P_Andi
Előzmény: SpArKiE (29672)