nolenn Creative Commons License 2009.11.09 0 0 203
Na végre, valami!
Tudja valaki, hogy mi van az emléktáblával? Nem rossz ötlet az Izabella u-i házra kitenni, de hányas szám? Nemrég láttam Radics Béláról egy dokumentumfilmet, amiben benne volt, hogy felavatták a szobrát. Nos, szerintem Barta is megérdemelne egyet, mondjuk a Tabánban. Talán az az a helyszín, amely az LGT-hez leginkább köthető. Csak persze kéne egy szobrász, aki megszoborja. :)
Egyébként elkeserítő, hogy alig említik valahol a nevét. Úgy 20 évente lejátszák a rádióban azt a 2 órás összeállítást, 10 évente a halálakor egy-egy cikk, aztán semmi. Pedig az ország egyik, hanem a legjobb gitárosáról van szó. Sajnos el van butítva ez az ország. Ahol sokaknak fingjuk sincs, mit ünneplünk október 23-án, ott miért pont azt tudnák, ki volt Barta Tamás és miért érdekelne bárkit is? Na jó, ahogy itt kiderül, azért néhány embert foglalkoztat. Elkeserítő, hogy képtelenek vagyunk megőrizni az igazi értékeinket, csak a Győzikék, a Kiszel Tündék, meg a hasonkló seggfejek ömlenek folyamatosan a médiából. A Slágerben néha leadták a Gyere gyere ki a hegyoldalba és az Ő most még csak 14 c. számot (hát Istenem, ezt a kettőt ismerik), oszt csönd. Sajnos Miklós Tibor musical-jéről lemaradtam, csak a beharangozóját láttam még annak idején a TV-ben. Nem tudja valaki, hogy milyen volt a fogadtatása? Kerestem, de nem találtam rá, hogy játszanák valahol.
Egyébként Bartához csak annyit fűznék hozzá, hogy tökéletesen egyetértek "bollokcs" írásával a passio.hu-n.
"Karácsony és Solti a maguk nemében kitűnő zenészek, szerintem Bartához és Lauxhoz képest inkább csak jó iparosemberek."
Asszem ebben minden benne van...