Eni79 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 45036

Peti, az elején volt hajtás. (Jó hosszú útvonalon, amit írtam is, át az erdőn, a szántáson, kukoricáson és nádason át.) Ott tiszta sor, amit felhajtottunk kakas az lőhető (ott tyúk nem, és most prémes sem). Ott esik, amelyik jelölte hozza. Tiszta sor. (Mellettünk nem lőttek)

 

A hajtásnak vége lett akkor amikor körbeálltuk azt a területet, amelyik egy erdőfolt volt, melynek a közepéből engedték ki a fácánokat. Mi állunk a területet körbevéve, kutyások és puskások vegyesen. A kutyák láb mellett, puskások figyelik mikor repül fel a madár. Madár felrepül, ki az erdő részről, vizsla már közben fut (az nem ül láb mellett mint a retriever, hanem szaladgál), vadász lövi, vizsla már akkor fut mikor még a lövés sem dördült. Fácán lövésre került, esik, vizsla fogja és felkapja. (Vagy nem, erre is volt példa.)

 

A mellettem lévő vadász semmit nem lőtt (nem is jött felé madár...), a másik mellettem lévő meg a saját kutyájával dolgozott. Az volt amelyik szaladgált ott. Na most ugye mivel már akkor futott mikor még nem is volt lövés (a madarat látta repülni azt követte) jóval előrébb volt, mint mi. Persze mondták nekem is hogy hát küldjem a kutyát majd visszatesszük a fegyelmet, de én nem láttam értelmét annak hogy egy olyan vadra küldjem a kutyát ami tőlünk kb 50 méterre esik és már rohan rá 3 vizsla... Ennek mi értelme lett volna. Ahogy láttam a vizslák az összes madárért elindultak, mert nem parancsra mentek. Húh, érthető ez?

 

Területlekeresés. Carlos fiatal, rutintalan kutya. Eddig csak a légszimatos keresést gyakoroltuk melynek a végén ugye mindíg volt sikerélmény. Tapasztalataim szerint max 5-8 percet keres kitartóan (nem feladva) mert eddig ugye mindíg jóval ezalatt megtalálta és behozta , ezt mindenképpen fejleszteni kell.

 

 

Előzmény: snepf (45035)