spapda Creative Commons License 2009.11.08 0 0 241
Nem akartam belefolyni a dologba, mert ugye piacgazdaság van (akar lenni), mindenki annyiért árulja a cuccát, amennyiért akarja, max. nem veszik meg.

De volt két mondatod, ami nem tetszik, idézem:
"Javaslom utánajárni, hogy hol és mennyibe kerülnek az eszközök. Utána beleszámolni a postázást, jó esetben a vámot is, ha nem eu-ból jön, a paypal 5-10%-os hasznáról nem beszélve."

Az első mondatról. Már ne haragudj, de te voltál az, aki ész nélkül fizetett ki 100 rugót egy olyan cuccért, ami nem ér annyit. Itthon sem, és általában külföldön sem. Csak a balekoknak. Szóval első körben neked kellett volna megnézni, hogy hol és mennyibe kerülnek az eszközök. Arról nem is beszélve, hogy konkrétan mit is tud az eszköz, ugye. Szóval ezzel kapcsolatban kérlek ne adj tanácsokat a kollégáknak.
A második mondatról: a vám vagy bejön, vagy nem, persze érdemes vele számolni. A PayPal-nak azonban nincs 5-10%-os haszna a vevőre nézve! Ez hülyeség! A jutalékot az eladó fizeti.

Aztán: hogy milyen dollár árfolyam mellett vettél valamit és most mennyi a dollár, az szinte teljesen lényegtelen, ugyanis a hazai használtpiacon a Forint a hivatalos valuta, a használt termékek árát pedig jellemzően nem változtatja az árfolyam-ingadozás, szép is lenne, ha a tegnap 100 rugóért kirakott K10D holnap 110 rugó lenne, holnapután 95 stb. Innét kezdve az árfolyammal jönni nem túl bölcs dolog.

A pentaxforums.com áraival jönni megint nem okos dolog, hiszen téged is ott vertek át, méghozzá rendesen. Minden lelkes pentaxos özönlik oda, és beveszik, hogy ez vagy az megér 100 rugót. Pedig nem, elég lenne az eBay-en körbenézni. Ja, ha már eBay: az mindegy, hogy mennyiért árulják, a lényeg az, hogy mennyiért megy el egy-egy adott obi vagy kiegészítő. Az eBay keresőrendszerével megtekinthetők a már lezárult aukciók, meg lehet nézni, hogy mennyiért viszik el és mennyiért nem a vevők. Hogy egy példát említsek: a vaterán is van időről időre használt 18-55-ös kitobi 20 rugó fölötti áron. Ennyi lenne a használtpiaci értéke? Nem. 15 rugó fölött biztos, hogy nem tudod eladni, de ha 12-t kapsz érte, már akkor is viszonylag jól jártál.

Amúgy én sem tartom korrekt dolognak, amikor a kibicek belezenélnek az ember bizniszébe (pont azért, mert szabad a vásár, mindenki azt és annyiért ad el, amit és amennyiért akar, ha pedig valaki balek és megszívja, az magára vessen, az internet korában hatalmas lustaság az, ha valaki nem írja be a termék nevét a Google nevű csodába), valószínűleg emyl sem szólt volna, ha nem lenne nagy az esélye annak, hogy jön egy hozzád hasonló user, aki nem keres rá a konverterre rendesen, megveszi és jön a fórumra, hogy nem úgy megy, ahogy azt ő gondolta. Na kb. ennyit akartam mondani, bocs, hogy offoltam. Még egy tanács: ha nem veszed fel a kesztyűt, akkor gyorsabban elül a vita, így viszont folyamatos flame lesz belőle, ami a te eladási terveidnek egy picit sem tesz jót.
Előzmény: JFerike78 (238)