Törölt nick Creative Commons License 2009.11.07 0 0 9865
Jó lenne nekem is a villanyszámlát csökkenteni. A ciszternás víz és a fafűtés nem kevéssel csökkentette a víz-szennyvíz és a gázszámlát.
A villanyra valami hasonló lenne a megoldás : http://www.soltec.hu/content/view/31/59/

Az egyik német haverom ráadásul forgalmazza is a cuccot, de kint ugye hatalmas támogatás van az ilyesmire, nem csak a pofázás megy a zöldek részéről.
Itt egy korábbi hozzászólásom egy másik topicból.
"Ami most kint nagyon megy, az a napelem. Komplett tetőket raknak tele napelemekkel, majd használják az így előállított áramot. A többletet visszatermelik a redszerbe. Mivel a németeknek kiesik egy reaktoruk, így nem gyengén támogatják az ilyen rendszerek kiépítését, hogy minél többen termeljenek így áramot. És hogy tényleg ösztönzőleg hasson a dolog, a visszatermelt áramot kb 10 %-al drágábban vásárolják vissza, mint amennyiért kapja a fogyasztó. Még mindig olcsóbb, mint új reaktort építeni, nem beszélve a környezetvédelemről.
Van, aki ebből él ! Komplett utcát, az összes tetőt telerakja napelemmel, hátradől, és csak figyeli a számláját, hogy gyarapszik. A háztulajok 2 € / hó / nm-t kapnak, mert bérbeadják neki a tetőfelületüket.
Rokonom nulla önerővel csinálta meg a rendszerét ( 30 kW ), nevetséges banki kamat van a felvett összegre, amit a támogatás mellé felvett. Így 10 évig fedezetként a banké a rendszer, az áramszolgáltató által utalt pénzből fizeti a törlesztőt a banknak, mellesleg ingyen van neki az áram. 10 év után lesz az övé az egész, innentől kezdve minden napsütéses órában csörög a kassza :)
Előzmény: Crvoyager (9862)