Mijo Creative Commons License 2009.11.06 0 0 119

 

Mutatok egy érdekességet: Biztonsági kamera: rabok védik meg az őrt az agyonveréstől.

 

Nem, kérem, számomra nem a bejátszás sztori jellege az, ami meglepetést okoz, hanem a rövidfilm utáni kísérőszöveg egy része.

 

Idézem ezt: "A 64 éves börtönőr súlyosan megsérült."

 

Igen, az USA, Florida állam még értéknek tekint egy 64 éves aktív férfit, nem úgy, mint nálunk, hogy fegyveres testületeknél 50 év fölött elvétve található dolgozó az állományban, hacsak nincs magas pozíciója és azzal együtt járó szintén magas javadalmaztatása.

 

Nem úgy, mint Magyarországon, ahol drága pénzen iskoláztatott szakemberek válnak akár 40 éves korukban is nyugdíjassá, amit sok egyéb mellett az tesz morbiddá, hogy az ilyen munkát végzők körébe tartozókról általában kiváló egészséget, az átlagosnál jobb fizikumot feltételezünk.

 

Kvalifikált szakemberek mennek "nyugdíjba", még bölcsebb, ha "leszázalékoltként" teszik ezt, majd helyezkenek el mindenféle méltatlan munkakörökben, hiszen a tétlenséget nehezen bírják, meg hát ugye kinek jó az, ha kocsmából kocsmába vándorló alkoholistává válik bárki is.

 

Na de! Nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta! - hinnénk, amikor pl. a belügy igyekszik visszacsábítani egykori rendőreit, rádöbbenve arra, mekkora marhaság volt szélnek ereszteni őket.

Puff! Itt zuhan számtalan esetben az a pofon, amit akkoraként szoktak emlegetni, hogy a másikat a fal adja. Tudniillik, azzal a nyavajával, amivel számtalan esetben sikerült nyugállományba vonulni, bizony újra rendőrré válni már nem alkalmas egészségügyileg a derék delikvens, így szépen megmarad a biztonsági őrök álmatag semmittevése mellett.