Eléggé vérszegények az ismereteid, ha azt állítod, hogy egyetlen igevers szólna Jézus istenségéről - hadd ne kezdjem az alapokkal...
Az, hogy te az érveimet nem látod (nem akaraod látni), arról már nem én tehetek. Láthattad volna, hogy pont azt bizonyítottam érvekkel, aminek az ellenkezőjét te állítod (érvek nélkül): hogy a bibliai iratok hagyományozása a kezdetektől fogva megbízható, és nem szerkesztették őket szanaszét, nem toldották és nem szabták. Épp ellenkezőleg (konkrét példát is adtam, hadd ne ismételjem...)
Amikor az egyház a földi hatalom közelébe került, sajnos mindig összepiszkolta magát. Ennek valójában szörnyű következményei voltak - még olyan formában is, hogy pl. hitőseimet Európában százezerszám gyilkoltatta le az egyház. Tehát én nem semleges szemszögből beszélek erről, hanem érintettként. Ugyanakkor tudom, hogy akik ilyet elkövettek, közük nem volt a keresztyén tanítás lényegéhez.
A keresztes háborúkat nem vallási, hanem politikai szemmel nézve: azok nem hódító háborúk voltak a hit nevében, hanem muzulmánok által elrabolt területeket akartak visszafoglalni.
Az ID-vel kapcsolatban pedig tipikus a hozzáállás: nincs érv, csak hülyézés. Mégis, ni táplálja ezt a félelmet? Hisz ha olyan gyenge lábakon állnak az ID érvek, miért nem lehet ezeket ellenérvekkel visszaverni, és nem lehülyézéssel?
Paleokritesnek is írom: miért kussolsz a hsz-emre? Más fórumokon vitézkedsz, de az érvelés nem az erős oldalad, mi?