ati86 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 787
304. rész - A pénz beszél
Rendezte: Irving J. Moore

Jockey: még Salzburgban tartózkodnak, majd hamarosan indulnak tovább Bécsbe, a fő központba. Üzleti tárgyalásokkal foglalkoznak a legkevesebbet, helyette bálokra, lipicai ló bemutatóra, éjjeli szórakozóhelyekre járnak. Összefutnak az amerikai házaspárral, akik Budapestre tartanak, Jockey azonban közli velük, ők Bécsben maradnak. Felesége nagyon élvezi az európai kiruccanást, s egész végig mulatozik. Jockey nem bírja tartani vele a tempót, s inkább lefekszik aludni. Később találkozik McKayjel, s illedelmesen hazudnak egymás szemébe, megemlítve, milyen furcsa, hogy mindketten ugyanott vannak. Később találkozóra invitálják őket, ahol elmesélik nekik, tudnának a Ewingoknak segíteni, ha érdemleges információt kapnának a cégükről cserébe. Jockey elgondolkodik az ötleten. Egyik este nem megy a színházba, hanem otthon dolgozik. Estefelé, mikor a tagjait megmozgatja a bécsi utcákon, feltűnik egy régi ismerőse, Vanessa.

Bobby: kilovagol Aprillel a hegyekbe. Megbeszélik, milyen kellemesen érzik magukat ezen a helyen, s hogy miket összeettek előző este. Kezdenek nagyon összemelegedni, s ezt a festői táj méginkább erősíti. Később, April kérésére, elmennek egy lipicai ló bemutatóra. Bobbynak nagyon tetszenek az állatok, s szeretné kipróbálni őket. Jockey egyenesen meg akarja venni, de nem engedik. Így be kell érniük a látványukkal. Később elmennek egy diszkóba, ahol igen jól érzik magukat, bátyja azonban lepukkan a fáradságtól. Bobby örömmel konstatálja, bátyja a maga módján szereti Callyt, bármily hihetetlen. Később találkozóra invitálják a katakombákba. A férfi arra hivatkozik, McKay lehallgatja egész Bécset, itt azonban biztonságban vannak. A férfi ajánlata, hogyha érdemleges információkat kapnak a Ewing cégről, társulnának velük, s még azt is elintéznék, Brundin mellettük döntsön. Bobby úgy érzi, túl könnyen jönne a siker, ezért sántít valami a dologban.

Cally: nagyon élvezi a vonatozást, a vásárlást, az éjszakai életet. Bevallja, vad szenvedélyességéről Jockeyval való találkozásáig nem is tudott. Kifejti, legbujább álmait elevenítette fel a férje, s nagyon szereti ezért. Végigtáncolja az éjszakát, Jockey azonban már nem bírja tovább. Amikor csak lehet, férjével van, s élvezi, élvezik a nászút gyönyöreit.

Samantha: épp filmforgatás közben vannak. Azt a jelenetet veszik fel, mikor Samantha megtudja, Kristin gyermeket vár, s közben édes perceit tölti Jockeyval. Mélyen megrendíti a jelenet hitelessége. Látszik rajta, a múlt erős hatása mélyen hat a nőre. Don örül, hogy ennyire erős hatást fejt ki a film. Samantha azonban tudatja Donnal, felkeresi Ellie-t a film miatt, hogy tisztázza vele, mit miért tesz. Don kijelenti, Samantha az egyik legőszintébb ember, akivel valaha találkozott.

Cliff: feldúltan ront be irodájába Afton, amiért kislányát a múlt este meglátogatta. Cliff csitítani próbálja, hogy nem történt semmi, nem akarta bántani, majd gyanút fog, csakis az ő gyermeke lehet. Elhívja Aftont ebédelni, aki addigra már megnyugszik. Egy eljegyzési gyűrűt adna át neki, de még nem fogadja el, mondván, túl korai még. Cliff türelmes, s képes várni a nőre, mert, mint mondja, soha többé nem akarja elveszíteni szerelmét. Afton is bízik a folytatásban, de gyermeke ügye felzaklatta. Cliff később beszél Bobbyval, s tudatja vele, valószínűleg lánya született, s Pamela Rebeccának hívják. Bobbyt letaglózzák a hallottak, Pamela neve fájó emlékeket idéz fel benne. Cliff később újra meglátogatja a kislányt, akinek nagyon szimpatikus a bácsi.

Ellie: Claytonról gondoskodik. Aggódik amiatt, hogy férje továbbra sem emlékszik semmire, s úgy érzi, csupán csak vendég a házban. Kiderül, férje memóriájából 20 év esett ki, élete színterét továbbra is Southern Crossra teszi.

Clayton: mikor felkel, ugyanolyan amnéziás, mint mikor hazavitték. Nem emlékszik semmire, nem érez fájdalmat csak azt, nem tudja, mi történt vele 20 évre visszamenőleg. El akar menni a házból, de Ellie nem engedi, s bízik benne, hamarosan visszatér a teljes emlékezőképessége. A férfi váltig állítja, hogy a Southern Crossi farmon él, majd mikor megtudja, azt már rég eladta, menten lesápad. Kijelenti, visszamegy a farmra, s lehet, hogy segíteni fog neki az utazás, ahogy látja életének fontosabb állomásait. Kísérőt azonban nem akar.

Lucy: nem szerepelt ebben a részben sem.

April: az osztrák havasok legelőin bandukolnak Bobbyval. Nagyon jól érzik magukat egymás társaságában, s közösen megállapítják, jót tett az európai kiruccanás mind a négyüknek. Később elmennek egy diszkóba, ahová Callyék is követik őket. A parti után sétálnak egyet, a fényárban úszó szökőkút előtt összebújnak, s a nap történéseiről beszélgetnek. April úgy látja, Jockey nem bírja már úgy a strapát, mint régen. Bobby azonban biztosítja, bátyja csupán csak a leterheltség miatt ilyen fáradt, Cally pedig egy üde színfolt életében.
Előzmény: ati86 (778)