excominfo Creative Commons License 2009.10.30 0 0 6240
OFF téma de fontos!!!!Csontvelődonor kerestetik!!!!
Továbbitott üzenet:



Sziasztok!

Testvérem, Gergő betegsége kapcsán a segítségeteket szeretnénk kérni!
Mostanra derült ki, hogy a családon belül nem találtunk alkalmas csontvelő (őssejt) donort számára. Gergő fent van a nemzetközi donorlistán, de eddig onnan még nem érkezett semmilyen válasz, ezért szeretnénk minden lehetőséget megragadni a megfelelő donor megtalálására.
A csontvelő hasonló a vérhez, csak sokkal bonyolultabb rendszer szerint kell egyeznie a befogadó és az adományozó szervezetnek. Két csontvelő megfelelő szintű egyezésére testvérek között van a legnagyobb esély, ha azonban mégsem egyeznek – ahogy sajnos esetünkben sem – a világ összes csontvelő-donorja között fogjuk megtalálni a szerencsést. Üvegcipellőnk ugyan nincs, ezért csak egy hagyományos véradás keretében tudja az Országos Vérellátó Szolgálat a vérből megállapítani, hogy a transzplantációra várók közül – köztük van Gergő is – kivel találnak egyezést.
Aki már adott vért valaha, az azonnal jelentkezhet csontvelődonornak. Aki most vállalkozik rá, az először egy hagyományos véradáson vesz részt és másodjára (min. 56 nap múlva) a második véradás során jelentkezhet.
A véradás után a csontvelődonort egyezés esetén arról értesítik, hogy találtak valakit, akinek a gyógyulásában óriási segítséget nyújthat. Azt is tudnotok kell, hogy ez a folyamat elvben anonim, így csak az időbeli egyezésből fogjuk tudni, hogy Gergőnek adtok segítséget.
A donort ebben az esetben kivizsgálják, és ha mindent rendben találnak, akkor vagy egy 45-60 perces beavatkozás keretében, helyi érzéstelenítés mellett a medencecsontjából vesznek csontvelőt vagy egy sejtszaporító gyógyszer beadását követően vérvétel útján nyernek őssejtet. Mindenki orvosi tájékoztatás után maga dönthet, hogy melyiket választja. A feladat nagy részét ezután a befogadó szervezete végzi, és azzal köszöni meg a segítséget, hogy teljesen meggyógyul.
Kérlek benneteket, hogy amennyiben az együttérzésetek, segítőkészségetek olyan szintű, hogy tevőleges segítséget vállalnátok Gergő gyógyulása érdekében, akkor jelentkezzetek csontvelő-donornak az alábbi Vérellátókban:

Péterfy Sándor utcai Területi Vérellátó
Cím: 1076 Bp., Péterfy Sándor utca 14.
Telefon: +36 1 461 4757
Véradási időpont: hétfőtől csütörtökig, 8-15 óráig, péntek 8-13 óráig

Budai Regionális Vérellátó Központ
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 19-21.
Telefon: +36 1 372 4200, +36 80 324 244
Véradási időpont: hétköznap 7-19; szombaton 8-12 óráig

A csontvelődonorrá válásról információ található még itt:
http://www.ovsz.hu/hu/csontvelod...



Gergő blogja: http://sagemeggyogyul.blog.hu/



Facebook oldal: http://www.causes.com/causes/379291/about




Segítő szándékotokat előre is nagyon köszönjük!

2009.10.21. Szalai Juli yoolee_kukac_lipilee_pont_hu