Bikeh Hozho Creative Commons License 2009.10.29 0 0 33
szeptember 3.

"Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes látja el csütörtöktől a BKV felügyeletével összefüggő feladatokat, amelyekről Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes hétfőn mondott le - nyilatkozta Demszky Gábor csütörtökön. A főpolgármester elmondta, hogy a jogszabályban hozzá telepített feladatokat munkahelyi vezetőként egy úgynevezett "500-as hivatali intézkedésben" átruházta a szocialista politikusra.

Demszky a hatáskör kiadását azzal indokolta, hogy a BKV ügye olyan fontos kérdéskör, amely nem maradhat főpolgármester-helyettesi felügyelet nélkül. Közölte, hogy döntése nem érinti az MSZP-SZDSZ koalíciós szerződést, mert továbbra is is a szocialistáknál van ez a feladat. A főpolgármester már korábban jelezte, hogy szeretné, ha a BKV felügyelete a szocialistáknál maradna, Horváth pedig előre kijelentette, hogy ha felkérik, elfogadja a feladatot.

Demszky Gábor ugyanakkor közölte: arra is nyitott lenne, ha a szocialisták egy újabb főpolgármester-helyettesnek kívánnák átadni a BKV felügyeletét. Hozzátette: a jelenleg Hagyó Miklósnál lévő közlekedési, beruházási feladatok felügyeletének sorsa a további tárgyalásoktól függ.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes hétfőn mondott le a BKV szakmai felügyeletéről. Burány Sándornak, az MSZP budapesti elnökének írt levelében a lépést azzal indokolta, hogy "a BKV körül kialakult helyzet már a budapesti közlekedés biztonságát veszélyezteti". "