ati86 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 778
303. rész - Macskaköves utcák
Rendezte: Cliff Fenneman

Jockey: megérkezik Callyvel és Bobbyval Münchenbe. Az epizód alatt szinte végig viselte a cowboykalapot. Müchenből Salsburgba szállítják őket. Beülnek egy sörözőbe, ahol beléjük botlik egy "amerikai házaspár". Jól szórakoznak, főleg az idegenek. Jockeynak már egyre kevésbé van ínyére a mulatozás, testvére pedig passzívan szemléli őket. Egyedül Cally az, aki szót ért velük. Nem is sejti, hogy McKay is ott tartózkodik a közelükben. Egy alkalommal ellopják Cally táskáját, majd sértetlenül visszakerül hozzá. Jockey gyanút fog, valószínűleg poloskát raktak bele. Gyanúja azonban nem igazolódik be, habár kétségtelen, figyeltetik őket. Amerikai honfitársaik pedig beépített emberek, akik McKaynek dolgoznak. Később Mc felkeresi őket, s bocsánatot kért a múltkori kirohanásért tőlük. Jockeyék látszólag elfogadják a bocsánatkérést a nem is oly őszinte megbánásért.

Bobby: Callyval és Jockeyval bolyong a salzburgi utcákon, fess, sötét szövetkabátban, európai, elegáns viseletben, kissé magányosan. Egy névtelen levelet kap, melyben találkozóra hívják. Bátyja cselt sejt, s óva inti a találkozástól öccsét. Bobby végül elmegy, s végül jól is dönt, ugyanis Aprillel találkozik a salzburgi várban. Először igen meglepődik, hogy a nő utánament, majd megnyugszik, mikor elmesél neki mindent Jockeyról, s díjazza, hogy a nő ennyire őszinte hozzá. April már utazna tovább Párizsba, de Bobby marasztalja. Egyet azonban kijelent: még nem ért meg teljesen egy új kapcsolatra, ezért legyen türelemmel. Később elhívja magával egy étterem teraszára, ahol találkoznak Jockeyékkal. Bátyja meglepődik, s Cally is. Miután megtudja Apriltől, hogy Jockey irányítása alatt vásárolta meg a mezőt, már meg sem lepődik. Végül elmegy bátyjával arra a találkozóra, amit Hellström szervezett meg. Brundinnal találkoznak, aki kijelenti, meg akarja venni a Ewing Olajtársaságot.

Cally: igazán jól érzi magát Európában, "nászútján". Belebotlanak egy amerikai házaspárba, akik elviszik vásárolni egy nap. Egy alkalommal azonban ellopják a táskáját, majd visszaszerzik a tolvajtól. Kiderül, a két ember McKaynek dolgozik. A férfi kijelenti, a lány a legfőbb információforrás, mert nyíltszívűsége miatt sokmindent elmond Jockeyról, így az olajtársaságról is. Elmeséli férjének a kalandot, s Jockey gyanút fog, nem is alaptalanul.

Samantha: már a filmkészítés technikai részénél tartanak. Miután elolvassa a könyvet, kissé elérzékenyül, s közli Donnal, szinte teljes egészében úgy írt meg mindent, ahogy az a valóságban történt. Don örül a dicséretnek, de kijelenti, a rendezés még nagyobb feladat lesz számára. Ebben is, mint mindenben, szabad kezet kér a nőtől. Később egy beszélgetés folytán kiderül, Samantha próbál építeni a Donnal való kapcsolatára, s bízik benne, erős támasza lehet a férfi.

Cliff: minden este a bárban vár, hogy rég látott szerelmével találkozhasson. Afton nagyrabecsüli Cliff igyekezetét, de azt kéri tőle, legyen kissé türelmesebb, ne kapkodjanak el mindent. Cliff magával vinné Európába, hogy sokmindent átgondolhassanak, a nő azonban inkább maradna. Egy gyönyörű estét tölt együtt a nővel, majd mikor vacsorázni vinné, s Afton nincs otthon, annak kislányával találkozik, akit Pamela Rebecca Coopernek hívnak. Cliff megdöbben a kislány nevén, s gondolkodni kezd.

Ellie: aggódik férje miatt, aki az új lóval lovagolt ki a mezőre. Már késő délután is elmúlik, Claytonról azonban semmi hír. Felkeresi a sheriffet, s kéri, keressék meg férjét, ugyanis nem szokott ilyet csinálni. Mikor reggelre megtalálják, kiderül, Claytont agyrázkódás érte, mikor a ló valószínűleg ledobhatta. Nem ismeri meg a farmot, s feleségét sem. Ellie kétségbeesik, s a doktor sem tud biztosat mondani. Csak a remény mondatja vele, hogy Claytonnak nem lesz maradandó agykárosodása.

Clayton: nem kerül elő egészen reggelig. Kiderül, lova levetette, ő pedig súlyosan megsérült. Ellie-t sem ismeri fel, valószínűleg agyrázkódás érhette. Később lefektetik aludni.

Lucy: nem szerepelt

April: Bobby után ment Salzburgba. Elmesél neki mindent Jockeyról, az Alleys mezőről. Nagyon örül, mikor megtudja, Bobbyt boldoggá tette a jelenléte. Már épp Párizsba utazna tovább, mikor Bobby inkább marasztalni próbálja. Ez lehet a nászútjuk előtti nagy, európai főpróba. McKay nyilvánosan bocsánatot kér Tommy helyett Apriltől azért, amiért az kegyetlen módon elbánt vele. Reméli, megteremthető a béke a két család között.
Előzmény: ati86 (746)