Muezza Creative Commons License 2009.10.28 0 0 184
Szerintem a képlet egyszerű: a nem hitelesített vízóra nem vízóra. Akinek nincs hitelesítve, vagy egyáltalán nincs vízórája azokra rá kell osztani a főmérőn képződött maradékot. Ez akár 30-70 eFt is lehet, amit ki kell fizetni ha tetszik ha nem, azon az alapon, hogy a főmérő és a mellékmérők összegének különbségét vélhetően azok fogyasztották el, akiknek nincs mért fogyasztásuk. (A nem hiteles vízóra bármit mutathat, vagyis - a gyakorlatban hiába jó az óra - a bíróságon a tulaj a hajára kenheti.)
A közös képviselő a vízműtől minden vízdíjszámla mellé kap egy csoportos elszámolást, ami rajta van, hogy ki milyen vízóraadatot jelentett le. NEM KELL NEKI KÜLÖN NYILVÁNTARTÁST VEZETNI!
Persze ha mindenkinek rendben az órája, akkor is van különbség. Egyesek szerint ugyanis nem evidens, hogy annyit fizessenek, amennyit fogyasztanak. Nálunk is lopják a vizet rendesen. Nem akarok tippeket adni, de elég nehéz tetten érni a lopót. Szvsz megyünk vissza a kommunizmusba: mindenki képességei szerint fizet, és mindenki szükségletei szerint fogyaszt (még ha ez eredetileg sem így volt elképzelve).
Előzmény: olvasofiu (181)