Szép jó napot mindenkinek!
Megvásároltam (legálisan) a studio 14 ultimate collection progit, és igen vegyes érzelmeket kelt a használata. Egyfelől nagyon szép effekteket, és képmozgatási lehetőségeket kapott, amit ugyan keveset használ az ember fia, de mégiscsak öröm a tudat, hogy a csillagfénytől a hóesésig, a mozgó feliratok gyakorlatilag végtelen tengerétől a különböző füst, tűz és fényeffektekig, és a 20 féle napig amit a virtuális égre varázsolhatok minden meg van benne.
Ugyanakkor nem javult lényegesen a HD kezelése a project fájlokban. Már a studio 12-vel az volt a gond, hogy az AVCHD formátumot gyakorlatilag képtelen volt kezelni, 5 perc project munka után gyakorlatilag a munka ellehetetlenült, csak a vinyó végtelen és kivárhatalan tekergetése hallatszott, majd a Nem válaszol felirat tájékoztatott arról, hogy a meló kifújt.
Azt vártam a 14-es verziótól, - látva, hogy a dobozon improved AVCHD szerepel - hogy ezt a problémát kezeli, különösen a biztató HD felirat láttán. Sajnos ez nem következett be, AVCHD formátumban a progi majdnem használhatatlan. Hiába a sok effekt, meg a praktikus lehetőségek a lényeges gondokon nem változtattak.
Mindezt nem gyenge gépen próbáltam, hiszen 3 Ghz négymagos quad processzor, ATI 4870 512 MB videókártya, az ehhez illő alaplap, 4 Gb memória. A vinyó satás.
A 14-es szám mellett a HD felirat ezért puszta nagyképűség.
Esetleg van valakinek ötlete mi lehet a baj?