vetekj
2009.10.27
|
|
0 0
30393
|
Szia Brevduva! Nos, a tejsavbaktériumokkal (helyesen tejsavtermelő baktériumokkal) kapcsolatban a következőképpen néz ki a történet. Állattudományi Egyetem Állattenyésztési Karán eltöltött utolsó 6-8 évem munkaidejének jelentős részét, úgynevezett alternatív hozamfokozókkal (elsősorban szervessavkombinációk, MOS, nukleotidok...) folytatott kísérleti témák, illetve hatásmechanizmusok vizsgálatával töltöttem. Úgy vélem, az akkori időnek ismeretanyagával nagyjából tisztában lehetek. (Igyekeztem azóta is követni az eseményeket.) Ami munkaidőmből ezen túl fennmaradt, azt elsősorban tejgazdaságtan oktatással töltöttem. A tejgazdaságtan elsősorban alkalmazott mikrobiológia. Tehát főként tejsavtermelők és probiotikus törzsek gyakorlati , mindennapi technológia során történő felhasználása. (Nagyjából ebben a témában is "képben" lehetek.) Itt, most nem nyújtanám hosszúra, csak prof. Puhan (a Svájci Tejgazdasági Technológiai Intézet vezető professzorának) témazáróját idézném: „Egyre több olyan termék jelenik meg a táplálkozásunkban, amely „probiotikus baktériumokat” tartalmaz. Egyes vélemények szerint ez ügyes marketingmunkának köszönhető.” Ez ugye humán vonatkozásban érthető... A probiotikumokkal kapcsolatos véleményemet az akkori szaklapban, ha ott nem weblapunkon megtalálod... |
Előzmény: Brevduva (30388)
|
|