deszegregator Creative Commons License 2009.10.25 0 0 21418
Miklósi 1 helytálló válaszát azzal egészíteném ki, hogy a vízszerelésre alkalmas idomok ma már úgy készülnek, hogy egészségre ártalmas anyagok nem igen oldódnak belőle. ( a piacon ne vegyél idomot!)A réz idomok azok réz ötvözetek, a berendezést pedig ahol arra szükség van (sisak, páracső) a vízszerelésre használható ónnal kell forrasztani!(DIN EN 29 453, és a hozzá tartozó folyasztószer) Ez 110 fokig bírja a strapát, nekünk ez elég is. A sisakot én nem lágyforrasztással készíteném, legjobb anyagában, vörösréz pálcával ahol kell. Sajnos kénytelen voltam én is lágyforrasszal varrni ahol kellett, itthon nincs más lehetőségem, máshová meg nem viszek ilyesmit.

Más! A második birs cefrém köszönő viszonyba sincs az elsővel, pedig ugyanúgy jártam el. (párolás, zuzás pektinb., élesztő...stb), az elsőhöz kevesebb vizet tettem, kevésbé intenzíven forrt. A kérdésem az lenne érdemes e esetleg megpróbálni, hogy ujra forrásnak induljon,( már kb. egy hónapos) az illata jó, gyümölcsös alkoholos, íze nem édes, és szerencsére nem savanyú. Attól tartok nem tudott teljesen kierjedni.
Előzmény: Miklós1 (21416)