Theodore-Judd Creative Commons License 2009.10.24 0 0 3
Noh látom van egy ilyen topik is, nem mellesleg szólva, a Gyorsasági OB (illetve konkrétabban az esemény rendezője) meg sem érdemli, hogy ezt a topikot felhozzam.

Amit ma tapasztaltunk az a legaljasabb húzása volt a Hungaroringnek. A főbejárathoz érve kérték tőlünk a pitbelépőt ill. a teambelépőt, mi pedig meglepve tapasztaltuk, hogy nem az az első kérdésük - mint már eddig évek óta -, hogy "VIP vagy néző?" Kártyánk nem volt, semmilyen, így hát felparancsoltak bennünket a 8-as kapun át történő bejutás "lebonyolítása" érdekében, a főbejárattól fölfelé, alig 100 méterre. (Egyébként a visszafordulásnál láttuk, hogy a lefelé vezető kapu szépen le volt lakatolva.) 8-as kapun be, két rendezőhölgy pedig felengedett minket közvetlenül a Super Gold tribün mögé. Nagyszerű, gondoltuk, legalább ha indulunk haza, akkor csak átlépünk a pálya fölött átívelő gyaloghídon, nem kell sok száz métert tenni, hogy a lenti parkolóba jussunk. Mivel azonban a gyaloghíd egyirányúsítva van a tribünök felé, így a szokásos módon - a WSR-es hétvégéhez hasonlóan - visszafelé trappoltunk, hogy majd körbemegyünk a pálya alatt. Lent a két hölgy udvariasan útbaigazított minket, hogy itt nem szabad gyalogosan járni, és körbe sem lehet menni, mert a belső rész le van zárva. Koppanás! Lezárva? Mi okból? Tömeges maszturbáció folyik ott bent? Ne lássa senki? Irány vissza a kocsihoz, közben 2-3 emberke is a hídra vezető lépcső előtt toporgott fotómasinákkal és távcsövekkel a kezükben. Az egyikhez odamentünk, és beszédbe elegyedtünk, hogy ő már évtizedek óta kijár a Ringre, és soha sem tapasztalt ehhez hasonlót, hogy a nézők ily' pofátlan módon el legyenek szeparálva a Hungaroring dübörgő szívétől. So-so, az úriember azt is mondta, hogy a gyaloghíd lépcsőjénél ügyelő rendező srácot megkérdezte, hogy ez most mi akar lenni, ám előrébb nem jutott ő sem, mert a fiú életében először vállalt munkát a Ring kötelékében. Remek!

A bejutni szándékozó úriember - aki Balassagyarmatról utazott le, közel olyan távolról, mint mi is - is elég meglepett volt, rólunk nem is beszélve. Miért lehet lezárva a belső rész? Az úriembernek mondtam, hogy lemegyek a főbejárathoz pontosan megérdeklődni, hogy na most akkor hogy is van ez? Főkapu! Elmagyarázta a fiatal srác, hogy ő csak a teamkártyásokat és a pitkártyásokat tudja beengedni, a nézők csak a tribünre mehetnek. Remek Vol. 2! Az úriemberhez még visszamentünk, hogy ez nagy valószínűséggel esélytelen lesz, viszont ő még maradt "remény hal meg utoljára" alapon. (Eközben a box mögötti hátsó lelátón kb. 50-60 civil sorakozott a korláton végig, nagy része hátitáskával, gyerekekkel, tehát ők bent voltak.) Mi pedig szépen magunk mögött hagytuk a Ringet.

Az ott dolgozókkal természetesen semmi bajunk sincs, hiszen ők felsőbb utasításra hajtották végre a kitűzött feladatokat, ők pedig türelmesen és illedelmesen igazítottak minket útba.

Érdekes, mert már a szervező körében sem volt valami tiszta, honlapot alig pár napja rakták fel a netre, akkreditációs űrlap természetesen nincs, mint sok más fontosabb dolog nem különben.

Nem a tribünökön akarunk csücsülni, hanem bejutni, a versenyzőket látni, az csodamasinákat látni, stb. Egyébként ha már itt tartunk, akkor a Hungaroringre kivágyó, kimenni szándékozó ismerőseinket természetesen le fogjuk beszélni róla, hogy bármikor is kilátogassanak a pályára, mert nincs értelme.

Ha valami módon e sorok eljutnak a Hungaroring berkeibe - mellesleg remélem nem -, nem szándékozunk a "miért"-jeinkre "azért"-okat és "mert"-eket követelni, mert nincs mit megmagyarázni. A különböző spekulációkra és sumákságokra meg szerintem egyik látogató sem kíváncsi.

Lehet ezt ÍGY is, köszönjük Hungaroring! Ennyi!

(Nincs lelkiismeret-furdalásom amiatt, hogy a hozzászólás végére odabiggyesszek egy "Sok-sok utoljára kilátogató autósport-rajongó" aláírást!)
Sok-sok utoljára kilátogató autósport-rajongó