ati86 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 731
300. rész - A háromszázadik
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: megkéri Slyt, hogy vigyen fel bizonyos adatokat a gépére, amely a titkos mesterkedéseinek a része. Phillis erre később véletlen rájön, majd Bobby segítségét kéri az ügyben. Meg is keresi később bátyját Bobby, s közli vele, kirakja a cégből. Már indulna haza Bobbyval, mikor áramszünet miatt a liftben ragadnak. A kezdeti pánik után megnyugszik, s úgy véli, az lesz a legjobb, ha elbeszélgetnek a sérelmeikről, felfogásbeli különbségeikről. Visszaemlékszik arra, mikor a vállalathoz került Bobby, s ő fogadta. Tudatja öccsével, apjuk mindig igazságos volt, a kívánsága pedig csak annyi volt, hogy egyszer fiai együttesen, békében vezessék a társaságot. Céloz arra is, apja Bobbyt szerette a legjobban. Később megszomjazik, s kér Bobby ajándék borából, ő azonban csak pénzért hajlandó adni belőle, sőt még a dugóhúzóért is felárat számít fel. Utal arra is, még Cliff Barnest is hajlandó elfogadni, csak maradhasson a cégnél.

Bobby: rájön, hogy Jockey már nyíltan mesterkedik a háttérben, ezért közli vele, kirúgja az olajtársaságból. Együtt szálnak be a liftbe, s Jockey már éppen beszélne, mikor áramszünet következtében megáll a lift. Kénytelenek megvárni a reggelt, ám Bobby próbálkozik kiszabadulni. Eleinte nem hajlandó bátyjával beszélgetni, s kéri, menjen át az átellenes sarokba. Örül a Raytől kapott bornak, mert most hasznát veheti. Később Jockey kezdeményezi a beszélgetést, s ismét az érzelmi zsarolás eszközével él. Bobby tudatja vele, képtelen együtt dolgozni vele, mert ha ugyan a céljuk ugyanaz is, módszereik különböznek, s máshogy gondolkodnak az emberről, általában. Az üzleti érdek Bobby számára sosem lehet fontosabb az embernél. Jockey később megveszi Bobbytól a bort, s elkortyolgatják. Később, kissé illuminált állapotban, kifejti testvérének, hogy tud egy bombaüzletről, amibe csak akkor avatja be, ha visszaveszi. Bobby eleinte hallani sem akar erről, majd mikor látja testvérét aludni, megsajnálja, s eldönti visszaveszi teljes jogú tagnak, mert úgy érzi, mindennek ellenére, apja büszke lenne rájuk. Kijelenti, akkor sem hátrál meg a West Star elől, ha épp onnan való a barátnője.

Cally: aggódik Jockey miatt, s betelefonál a Ewing irodába. Érdemleges információt azonban nem tud meg róla.

Samantha: ellátogat abba a stúdióba, ahol Southfork díszletét tervezik. Eláll a lélegzete, mikor látja, Don mennyire hűen rekonstruálta az emeleti szobákat. Emlékei egyszerre rohanják meg, a díszlet valósággá válik, élni kezd gondolataiban. Úgy érzi, nem lenne képes ártani a családnak, ezért abbahagyná inkább a filmet. Don nem tanácsolja neki, és elmagyarázza a nőnek, hogy úgy csinálják meg, hogy az a legelőnyösebb legyen Ellie-ék számára. Samantha hallgat a férfira, s egyre közelebb kerülnek egymáshoz, egyre többet tud meg forgatókönyvírójáról.

Cliff: nem szerepelt

Ellie: nem szerepelt

Clayton: nem szerepelt

Lucy: nem szerepelt

April: meglátogatja Tommy, aki bocsánatot kér a múltkori dühöngésért. April fogadja a bocsánatkérést, mégsem biztos abban, tisztességesek a szándékai a fiúnak. Elviszi egy játékterembe, majd ott is mérhetetlen haragra gerjed. Próbálja féltékennyé tenni Aprilt, mikor Bobbyról beszél. April nem hajlandó a férfival többet beszélni, s hazamegy. Tommy azonban nem hagyja ezt, s rátöri az ajtót. Kijelenti, nem akarja soha többé látni a nőt. Tommyban továbbra sem bízik az apja, de szeretné, ha ez megváltozna.
Előzmény: ati86 (730)