B703 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 854

Sziasztok!

 

Tegnap este sajnos le kellett mondanunk egy programunkról, mert a garázs ajtó nem csukódott le, és nem akartuk szabad hagyni, hogy bárki ki és be járkálhasson.

 

Mint kiderült, pár változás történt a garázskapu körül!

Jelentem, ezetúl senki se keresse a le és fel nyitó gombot belülről, mert a rendszer megszűnt!!!!!

 

A régi rendszer helyett már csak a távirányítóval lehet kinyitni az ajtót, így ha valaki be szeretni állni a garázsba, akinek nincs beállója, szerezzen távirányítót!!!

A régi gombok mellett van egy kis zöld tűzjelző, ami tűz esetén kinyitja az ajtót. Ezt SENKI SE HASZNÁLJA az ajtó kinyitásra 2, elég nyomós ok miatt:

 

1. A rendszer hétfőtől élesítve lesz a tűzoltóságra, így megnyomás esetén egyből riasztani fog. Ha valaki feleslegesen risztja a tűzoltókat, akkor 100.000 Ft bírságot kell fizetni. A bírság 100%-ban ki lesz terhelve arra a lakóra, aki megnyomta a gombot. Mivel jövő héttől felszerelésre kerülnek kamerák is, így pontosan nyomon lehet követni, kire kell ráterhelni a bírságot.

 

2. A gomb megnyomása után az ajtó már nem fog lecsukódni, csak egy speciális kulcs segítségével lehet orvosolnia problémát. Azt pedig ugye senki se szeretné, hogy bárki szabadon mászkálhasson a házban. Valószínű csütörtök este is ez történt, amikor az ajtót tárva nyitva találtuk, szerencsére ekkor még nem volt a tűzoltóságon élesítve a riasztás....

 

Továbbá megérdeklődtük egy biztonsági szolgáltató cégnél a beléptetős rendszer kiépítésének költségeit. Csütörtökön kijött, felmérte a társasházat, az ajánlatot majd küldeni fogja. A rendszer nem olcsó, de állítása szerint tényleg biztonságos.

 

Csütörtökön találkoztunk a közös képviselővel is a le nem csukódó ajtó miatt, ő mesélte a fentieket. Panaszkodik, hogy még mindig sokan vannak (főleg a külföldiek), akik nem fizetnek közös költséget, de a magyarországi képvislőjüket felkeresei a napoban. Illetve az előtérbe energiatakarékos (vagy ledes??) lámpák kerülnek felszerelésre, a garázsban pedig nem fog ennyi világítás non-stop működni.

 

Azt hiszem ennyi a legfontosabb infó, ha eszmbe jut még valami, írok :)

 

A garázsajtóra tényleg figyeljünk majd oda!! És nyomatékosan megkérnék midnenkit, hogy az ajtó lecsukódását várjátok meg, mert ezetúl már nem lesz gomb, ami felgyorsíthatná a folyamatot.

 

Köszönöm!!! :)