Törölt nick Creative Commons License 2009.10.21 0 0 625
kedves ghepard
és mindenki :)

a szemtorna valóban érhet el eredményeket, nekem is van ismerősöm, aki egy időre le tudta tenni a szemüvegét, igaz évek múlva újra kellett használnia

a fülzúgásnak nagyon sok oka lehet, sokszor a fülnek nincs is baja, egészen más szerv okozza. Sajnos az esetek 80%-ában nem találják meg az okot. Amit tenni szoktak: értágítót írnak fel, és széttárják a kezüket.

Amúgy a következő miatt tévedtem ide:
2 éve szültem, az első császáros, a második normál. 18 órát vajúdtam, berepedt a méhem is. Szülés után egy héttel "bedugult" a fülem. A szakorvos nem adott gyógyszert, mert szoptattam. Kb. 3 hét múlva elmentem egy másik orvoshoz, aki azt mondta: savós fülgyulladás (tehát nem a hétköznapi gennyes, amit ha felszúrnak megkönnyebbülsz), és azonnal fel kell szúrni. Meg is tette, nagyon fájt. Nem lett jobb. Később felvágták a dobhártyámat és úgynevezett tubust tettek be, ami biztosítja a fül szellőzését. Ezt leginkább gyerekeknél alkalmazzák, és fél-egy év után magától kiesik. Nekem azóta is bent van, eleinte havonta, majd háromhavonta hívtak kontrollra (a fülem azóta is zúg, és nem bírok normálisan hajat mosni két éve, mert víz nem mehet bele).
Múlt héten azt mondták: többet már ne jöjjek, ha nem esik ki, tavasszal kiveszik. Értsd:
ismét vágás a dobhártyán, kiveszik, hagyják, hogy begyógyuljon és ha kell, begyógyulás után új tubust tesznek be.
Arról lebeszéltek, hogy a fülzúgás okát kerestessem, mert az orvostudomány erre sokat nem tud mondani. Együtt kell vele élni.
(4 fülésznél jártam, senki sem tudott segíteni.)




Előzmény: ghepard (594)