Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.10.19 0 0 245
A jó kommunsta egyben jó hazafi, a rossz kommunista meg internacionalista (ill. elvtelen hatalommániás). Ilyen egyszerű megkülönböztetni őket.

Martonyi az mszmpbe lepesevel az mdf helyett jo hazafi volt vagy mi?

De nezzunk mast aki nem "internacionalista" volt, hanem nagy "hazafi" a rendszervaltozaskor! :-))

Orbán Viktor 1992.

A kormányzó pártok retorikájának üresen kongó, dagályos semmitmondása, görcsös nemzetieskedése idegen a Fidesz tagságától. Idegen a jelen és a jövő fiatal generációinak gondolkodásmódjától, hogy a fiatalosan gondolkodó öregekről ne is beszéljünk.
Nekünk nem kell egy üveg kövidinka mellett búsonganunk, hogy tönkretették nemzeti érzelmeinket, elvették az önbizalmunkat, jövőbe vetett hitünket.
Nem érezzük úgy, hogy izzadságos küzdelmet kellene folytatnunk magyarságunkért, és azt sem érezzük, hogy az egyetemes kultúra befogadása elfoglalná a helyet agyunkban és lelkünkben a nemzet kultúra elől.
Polcainkon békében megfér egymás mellett Arany János Mrozek és Esterházy, a Muzsikás együttes és Tina Turner. Nem érezzük, hogy állítólag elveszett nemzeti tudatunkat úgy kellene egész életünkön át üldözni. mint Arthur király lovagjainak a szentkelyhet."


"A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban... merül ki. Visszaélnek a nemzeti retorikával, valójában nemzetellenes politikát folytatnak"




Persze ez is mas. Az mas Orban volt, az nem szamit.
Előzmény: ladikk-óó (238)