ati86 Creative Commons License 2009.10.17 0 0 698
295. rész - Változások
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: Jockey elutasítja Cliffék javaslatát, mondván, az az ő területe. Később tovább fűzi Aprilt, hogy segítsen neki beindítani azt az üzletet, amit Bobbyék akartak volna. Callyval való kapcsolata eléggé különös. Vágyakozik utána, ugyanakkor szeretné, ha nem lenne életének a része. Egy alkalommal összefutnak a konditeremben, s Jockey megpróbál imponálni a fiatal falusi lánynak, erőnléte azonban korántsem kiugró. Így inkább hagyja az egészet. Southforkba látogat Samantha, akinek megköszöni, hogy kisegítette a bajból. Már megint a szokásos hízelgést próbálná elütni volt feleségénél, ő azonban már nem vevő erre. Jockey mit sem sejt Samantha későbbi terveiről. Johnny épp otthon labdázik,hogy idegesítse Callyt, mikor megcsúszik, s beüti a fejét a medence szélébe. A vízbe esik, majd Cally utánaugrik az emeleti erkélyről. Megmenti a kisgyerek életét, de az továbbra is ellenséges, sőt, hálátlan. Ekkor azonban már Johnny is el kezd gondolkodni.

Bobby: jól megvan Traceyvel, de kiköti, randijaikkor ne essék szó üzletről. Kisfia betegen fekszik otthon, s Cally kúrálgatja. A kisfiú nagyon hálás ezért a fiatal lánynak. Sajnálja, hogy nem ő lett Bobby barátnője, s az ő mostohaanyja, mert nagyon szereti. Cally megcirógatja a fejét, majd pihenni hagyja. Bobby és Cliff már belevágna a hatalmas üzletbe, mikor Jockey a végső pillanatban megvétózza a tervüket. Cliff összeomlik, Bobby pedig tanácstalan. Jockey kéri, hogy teljes jogú partnernek vegye vissza, öccse azonban nem hajlandó erre.
Megérkezik Tommy, McKay fia, s nagyon örül érkeztének. Tracey és ő bemutatják neki a házat, ahol lakni fognak. A fiúnak látszólag már nincsenek problémái, ám egy óvatlan pillanatban előbukkan a kokain a bőröndjéből.

Samantha: elmegy Southforkba, hogy meglátogassa kisfiát. Összefut Jockeyval, aki közeledni próbálna, őt azonban már nem érdekli. Egy filmen gondolkodik, melyben saját életét vinné vászonra. Megérkezik Don, Samantha jövőbeli rendezőkollégája. Elmeséli neki, miről is szeretne filmet forgatni. Valós események alapján készítené a filmjét, mely a házasságát mintázná. Szeretné, ha annyira hatásos lenne, hogy mindenki a férjén mosolyogjon. Egy rendkívül sokoldalú karaktert akar megformálni, majd visszaemlékezve a régi dolgokra, összeállítja a képet. Ezzel lenne számára legteljesebb a bosszú. Később Lucy keresi meg azzal, hogy munkát vállalna. Samantha kifejti, már eladta a Valentine céget, de egy készülő filmben felhasználná ötletét.

Cliff: teljesen kiborul, mikor megtudja, Jockey nem hajlandó elfogadni az üzleti ajánlatukat. Alaposan leissza magát, s Bobby segít neki taxit hívni. Aprilnél köt ki, aki segít a bánatos férfin, s lefekteti aludni.

Ellie: nem szerepelt

Clayton: nem szerepelt

Lucy: összetalálkozik Callyvel a konditeremben. A fiatal lány csak ámul, mikor meglátja, mik rejteznek a házban. Lucy ráveszi, hogy ő is kipróbálja ki a gépeket, s visz neki mindent, ami ehhez kell. Később felkeresi Samanthát, hogy valami munkát vállaljon. Kijelenti, szeretne valamit kezdeni az életével, ezért gondolt erre. Samantha közli vele, a Valentine céget sajnos már eladta, de akadna neki más munka. Mivel tudja, hogy ő is mennyire utálja Jockeyt, kéri, hogy mondjon el róla mindent rendezőjének. Lucy elmeséli életét, anyja és apja viszonyulását Jockeyhoz. Fény derül a rendező számára arra, hogy milyen kegyetlen módon tudott elbánni emberekkel ez a férfi.

April: Jockeyval találkozik, aki továbbra is azt kéri tőle, amit eddig: segítsen lecsapni egy csomó jó üzletre, cserébe bőkezűen megjutalmazza. Aprilen érződik, már nincs ínyére ez a kiszolgáltatott szerep. Egyik este Cliff lepi meg részegen, aki kifejti neki, milyen mocskos, szemétláda ember az a Jockey. A beszédnek azonban gyorsan vége szakad, mert a kanapén elszenderedik.
Előzmény: ati86 (693)