Eni79 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 44792

Szia!

 

 

Először is gratulálok az erezmesterségedhez, nem semmi! :DDD Nekem a érjem asztalos, nem is rossz, Ő grilag olyan h nem engedi h bármihez is hozzányúljak otthon, mindent ő maga csinál meg, legfeljebb néha én vagyok a segédmunkás, hahaha. :DDDDDD

 

Gina. Tudom, ez a kiugrás-beugrás elhanyagolható dolog, én mégis tennék egy megállapítást. Ha a kutya be tud ugrani és ki tud ugrani magától, márpedig Gina ezt tudja, akkor ezt meg kell követelni tőle. Komolyan mondom. Egyrészt mert nem hiszem h a gerincednek jót tesz egy 30 kg-os kutya emelgetése (Erről tudnék mesélni, megizmosodtam mikor a Carlost kellett folyton ki-be tennem az ignisbe mikor műtétekre jártunk meg kontrollokra... ), másrészről meg mert ez parancsfelülírás. Lehet h "nincsen jelentőssége", mégis azt mondom, ha egyszer valamit tud a kutya, azt tudja mindíg. Más eset ha beteg, vagy valami baj van, de ha csak hisztizik, akkor ez elfogadhatatlan. Nálam ez a parancs a be vagy a hopp. Az nagyon klassz h addig nem ugrik ki a kocsiból amíg nem kap engedélyt. De ha Te azt mondod h hopp vagy mittomén, akkor neki ki kell mennie. Ezt azzal hogy kiveszed ha nem teszi soha nem fogod elérni. Ezt a garázsban is tartasd be vele. Ha más nem legyen nálad juti, mutasd meg neki, majd mondd neki h hopp. (vagy amit akarsz).

És közben tehetsz rásegítő mozdulatot a kutyának. Egyszerűen csak meg kell vele értetni h ez is egy parancs. Mint az ül vagy a marad.   

Előzmény: czaltikgyörgyi (44784)