ati86 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 690
293. rész - Váltóállítás
Rendezte: Irving J. Moore

Jockey: Aprilnél tölti az éjszakát a bál után. Jockey szeretné ágyba csalni a nőt, de az nem hajlandó lefeküdni vele Cally miatt. Johnny egyre többet panaszkodik a lányra, s szeretné, ha mihamarabb elmenne a házból. Jockey biztosítja fiát, hamarosan elhagyja Southforkot. Jockey őszintén válaszol Cally kérdésére, mikor megkérdi, lefeküdt-e Aprillel. A nem választ adja. Arra azonban, hogy miért nem, nem válaszol, hanem gyorsan elhagyja a szobát. Cally később Samanthával beszél, aki tanácsokkal látja el a fiatal, naiv lányt. A cél, hogy Jockey számára elérhetetlen legyen. Cally tesz egy próbát, s beválik. Jockey nem kapja meg egyből, sőt megemlíti neki, hogy sokan várnak nála sorba, úgyhogy igyekezzen. Emellett meg akarja erősíteni házasságát a férfival Southforkban is. Jockey később megtudja magánnyomozójától, hogy Nicholas Pearce szülei fiuk halála után nyomoztatnak, s meg akarják látogatni őt is.

Bobby: hazaviszi Callyt a bálból. Elbeszélgetnek, s azt a tanácsot adja a lánynak, boldogabb lesz, ha elhagyja Southforkot. Utal arra, bátyja sosem változik meg, Samantha is azért hagyta el. Cally azonban foggal-körömmel ragaszkodik férjéhez, s mindent elkövet, hogy megtartsa. Bobby később találkozik McKayjel, s reméli, nem fognak útjaik kereszteződni. Megfogadja, ha McKay békén hagyja őket, ő sem fog ugrálni a West Star ellen. Traceyvel lovagolnak egyet, s megemlíti a lány, hogy apja szeretné a vállalatnál alkalmazni. Bobbynak nincs ellenére, de kéri, ne erről beszéljenek a találkozásaikkor. Ezután Cliffel ebédel, aki odavan Tammyért. Bobby biztatja, nagyon jó érzés számára, hogy Cliff jól érzi magát valakivel. Christopher nagyon szereti Callyt, s vacsorázni hívja, miközben Johnny a szobában duzzog. Bobby megígéri fiának, mindig együtt maradnak, mindig ő lesz a legfontosabb számára.

Samantha: önálló filmstúdiót venne Dallasban, mivel nem akar sokat utazni. A pénz meglenne rá, de a forgatókönyveket pocséknak tartja. Ekkor kezd gondolkodni egy saját forgatókönyvön, s egy filmes műhelyen. Meglátogatja Cally, aki elnézést kér a bálon történtekért. Samantha őszintén megbocsát, s tetszik neki a falusi lány nyíltsága. Jockeyról érdeklődik a lány nála. Samantha tanácsokkal látja el. Kijelenti, férje számára az a legvonzóbb, amit nem érhet el. Ezért, ha meg akarja tartani, mutasson ridegséget iránta, így nyert ügye lesz.

Cliff hazakíséri Tammyt. Már látja, a nő nem lépett túl Bobbyn, de ad neki esélyt, hogy tisztázza magában, hányadán is áll vele. Tammy jól érzi magát Cliffel, de érzi, hogy nem tudta Bobbyt kiiktatni gondolataiból. Közli a férfival, ez így nem mehet tovább, s időt kér. Cliff kissé véglegesen fogja fel a dolgot, s elbúcsúzik tőle. Egy alkalommal Aprillel találkozik, s kiderül, ő csapott le az üzletre. Cliff nem érti, mi haszna lehet abból, ráadásul nem ért az olajhoz sem. A hírt később elmondja Bobbynak is, aki nagyon meglepődik, s a háttérben mást sejt.

Ellie: nem szerepelt, mert elutazott Claytonnal Európába.

Clayton: nem szerepelt, mert Ellie-vel Európába mentek.

Lucy: nem szerepelt ő sem

April: Jockey hazavitte a bál után. A férfinak ínyére lett volna egy kis párnacsata, de April nem találta túl jó ötletnek, miután kiderült, Jockey nős férfi, s feleségét meg sem említette neki. Később találkozik Cliffel, akinek bevallja, ő csapott le az üzletre. Kártyáit természetesen nem fedi fel Cliff előtt, aki nem is sejti, Jockeynak segít ezzel.
Előzmény: ati86 (686)