alto Creative Commons License 2009.10.15 0 0 218
Bár nem volt már szándékomban visszatérni erre az áltudományos topicba, nem tudtam ellenállni a kíváncsiságnak és elolvastam, amit beírtál.

Biztos nem ugyanazt a cseh könyvet olvastad (Már megbocsáss, de a magyar nyelvben a népneveket kisbetűvel írjuk. Nagybetűvel írni durva hiba.).

Mai eszközökkel simán fel lehet építeni a piramisokat, még volt is nagy építőipari cég (talán a Bechtel, de ebben nem vagyok biztos), ami azzal reklámozta magát, hogy neki nem kell 20 év a Nagy Piramis felépítésére. Ez valami lázas téveszme, hogy ma nem lennénk képesek felépíteni. Semmi gondot nem okozna.

A kövek felületének megmunkásához megint csak nem kellenek valami titokzatos szerszámok. Homok és kő: ez van ott bőven és sok ember sok idő alatt nagy felületet képes megmunkálni. A homokot mellesleg máig használják csiszolóeszközként széles e világon.

Nem kell a görgőket - tágabb értelemben az egyszerű gépeket, azaz egy- és kétkarú emelőket, ékeket, rámpákat lebecsülni. A mai emelőgépek is ezek elvén működnek, csak persze bonyolult eszközök ma már. De az alapelvük változatlan.

A kövek meg egyáltalán nem pontosan helyezkednek el a piramisokban. Menj el Kairóba és nézd meg közelről. Egymás mellé rakott nagy kövek, de szó sincs valami hihetetlen pontosságról, amihez lézeres irányzó kéne.

Azt végképp nem értem, mit csodálkozol azon, hogy kamrák és járatok vannak bennük. Az ókori építőmesterek sem voltak hülyék és buták, és pont egy olyan építményben könnyű kialakítani jártokat és kamrákat, amit szinte a Lego építőelemek elvén raktak össze.

Rabszolgák az Óbirodalomban nem voltak, a piramisokat sem építhették tehát rabszolgák.

Az teljesen mindegy, hogy te mit hiszel és mit "eszel meg". A tények számítanak. Azok pedig minden nyitott kérdés ellenére semmivel nem támasztják alá a piramisok építéséről szőtt hagymázas teóriákat.

Azt végképp nem értem egyébként, hogy miért a piramisok építésén rágódtok. Egy középkori katedrális, vagy pl. a Hagia Sophia építése sokkal bonyolultabb feladat volt, és az építési idejük is általában sokkal hosszabb volt, mint a Nagy Piramisé.

Szóval szerintem a valóság és a régészet által feltárt tények sokkal izgalmasabbak, mint a butábbnál butább mindenféle zagyva elméletek a piramisok állítólagos űrbéli lények általi építéséről.
Előzmény: calyx71 (217)