Sütimüti Creative Commons License 2009.10.14 0 0 273
Én cavecattel értenék egyet, szerencsére nekünk meg van "A" rendelőnk, és "AZ" orvosunk, bár a rendelőben sosem volt még olyan, hogy negatív dolog történt volna.
Lassan 6 éve nyulazok, amit lehetett információt hobbi nyulasként magamba szívtam, és próbálom a legjobbat nyújtani nekik, és most már a kutyáimnak is, ill. 2 tengerimalacunknak is. A nyulaknál egyet nagyon megtanultam, ha baj van, nem várunk napokig, hanem azonnal megyünk az orvoshoz. Szerencsére nem nagyon voltak betegek. Szoktam beszélgetni a dokinkkal, és egyszerűen hihetetlen sztorikat szoktam hallani, hogy mennyi ideig várnak a gazdik, míg végre dokihoz viszik szerencsétlen állatot (független a fajtól), vagy milyen durván etetik helytelenül, és néhány esetben már ők sem tudnak segíteni rajtuk. Ilyenkor a gazdi a dokit tartja szemétnek, mert mi az, hogy nem tudta megmenteni, persze, ő nem hibás, ha a kutyáját 2 hét hányás-hamenés után vitte csak orvoshoz...vagy nem érti, miért baj, ha a nyuszi a csirkefarhátat "szereti" (volt ilyen a törpenyúl fórumán). Ez az egyik része. A másik része a váróban elmesélt kálváriák, a XI. kerületi JT klinikáról nem egy állatot hoztak át a miénkbe, mert ott félrekezelték a kutyát, pedig még csak nem is "egzotikus" állat kategória, ha jól tudom, kutyát-macskát magasabb szinten is oktatják az egyetemen. Oda pl. akkor sem vinném az állataimat, ha fizetnének, vagy csak az lenne az egyetlen rendelő a világon. Biztos van ott is normális, rendes, de nem kockázatnék.
Sajnos vannak hitvány, hentes állatorvosok, akiknél szerintem az a legnagyobb probléma, hogy nem veszik a fáradtságot, hogy tovább képezzék magukat. Egyszer biztos jó doki volt, de ismerek olyat, akinek kicsit fejébe szállt a dicsőség, és ugyanazt mondja már 10 éve (nyulas téma), ami napjainkban már egyáltalán nem állja meg a helyét, szerintem nem olvasgat szakirodalmat, ha olvasna, nem mondana akkora butaságokat....
A kommunikáció pedig nem egyoldalú. A mi dokinénink sem annyira közlékeny idegenekkel (mi már nem tudjuk lelőni, de imádom), de a gazdinak is megvan a joga, hogy kérdezzen... Mi, miért történik, mi a baj, stb.