RAMBO Creative Commons License 2009.10.13 0 0 1507
Sziasztok!

Én apuka vagyok, van három gyerekünk: 4,5 éves fiú, egy 3 éves lány és egy egy hónapos lány.

A nagyobbakat nyáron összeköltöztettük. A középsőú lányomnál mostanában masszív alvászavar kezd kialakulni:

- este 25-30 alkalommal elköszön, vizet kér, betakarást kér, pisilni akar, és minden kifogással jön: iszonyatosan nehezen alszik el.

- éjjel felébred, és pisilni megyünk, mikor visszafexünk, azonnal megy a hiszti, hogy már nem akar tovább aludni.

- hajnalban felkel, hogy nem akar aludni, és pisi, és inkább nézne tévét. Ha már legalább 1/2 7 van, akkor rajzfilm elé ültetem, míg mi alszunk még egy kicsit.

Mit csináljak? A verés részben segít, annyira kimerül az ordításban, hogy utána elalszik. De biztosan vannak humánusabb eszközök is. Máktea? Nyugtató injekció? Sör?

Egyébként mióta megszületett, elképesztően rossz alvó, elképesztően hisztis, elképesztően idegesítő lény. Már gondoltunk arra is, hogy eladjuk szervkereskedőknek, vagy ilyesmi.

A fiam és a kisebbik lányom két teljesen normális gyerek, velük olyan jó élni, tényleg, így képzeli el az ember a gyereknevelést. Egy időben a fiam is nehezen aludt, de akkoriban reggel hattól olyan masszív kamionforgalom volt házunk előtt, hogy ott én se tudtam aludni. Amikor elköltöztünk - egy csapásra megszűnt.

Komolyan, mit tegyek a lánnyal? Rakjuk külön szobába? Próbáltuk a csendben visszavezetős módszert, de az sem használ. Olyan ordenárén hisztizik, hogy a két másik gyereket is felveri.