petrence77 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 49216
A reggel látott hölgy pont szemben biciklizett a széllel, de ez az állapot Pesten gyorsan változhat a zegzugos útvonal miatt.
Amúgy egyszer-kétszer már én is bebicajoztam a melóhelyemre. Csak nekem Pestről Budára kell átmennem és a Dunán való átkelésre számomra az északi vasúti híd a legalkalmasabb lehetőség. Ott viszont csak egy 2.022 - 2.22 méter széles, vasrácsokkal lezárt bicajos sáv van kialakítva, oda-vissza forgalomra. A Duna fölött középen minden esetben jelentős északi szél fúj oldalról, a mainál gyengébb fronthatás esetén is. Elég nehéz tartani azt a 0.99 méteres sávot bicajjal, ami még biztonságos a szembejövőkkel szemben. A híd közepén a mainál gyengébb szélben is, többen leszállnak inkább a bicajról félelmükben, vissza tartva ezzel az egész bicajos forgalmat a hídon. De a többi hídon sem lehet sokkal jobb a helyzet ilyen időben. A Lánchídon pl. összesen 8 db 90 fokos beláthatatlan éles kanyart kell bevenni a lábaknál. Eleve úgy illik oda bebicajozni, hogy a bicajos előtte szorgalmasan csönget, annak érdekében, hogy a gyalogosok felkészülhessenek rá, hogy egyszer csak ott van.
Na majd egy bicajos topikban fojt.köv. egyszer csak.......
Előzmény: sys4096 (49215)