Gugu_m Creative Commons License 2009.10.12 0 0 6192

Azt aláírom, hogy a profit biztos szerepet játszik a dologban, és hogy drágább, mintha ugyanilyen hangminőséget hoznál ki egy hifis által buherált rendszerből, de pár dolgot szeretnék leszögezni.

 

- A különbségek árban léteznek, de nem nagyságrendekről van szó, mindjárt be is bizonyítom

 

- A BMWnél ezeket a rendszereket jó ideje térhez hangolják, jópár mérnök foglalkozik ezzel, nem csak úgy bedobálják a komponenseket aztán szoljon ahogy tud...

 

-Most néztem meg a konfigurátorba, egy E60-ba a következő összegbe kerülnek:

hifi: 166 ezer

Logic 7: 376 ezer

Individual: 612 ezer.

Individual-t ebben az országban nem sok ember hallhatott, mert elég ritka, magam se hallottam, de állítólag fenomenális. Logic 7-et sok autóban volt szerencsém hallgatni, F01 7esben, 3-as Coupe-ban, 3-as Limóban, stb.  Régi Harman Kardon-t hallottam 3-asban,és 7esben. Az is hihetetlen szépen szólt.

 

Egy normális aftermarket erősítő ami ennyi hangszórót jó minőségben meghajt 100nál indul,beépítés legalább 50 ezer, kábelek kondival minimum 30-40. (10%ot érdemes minden hifinél kábelre költeni) Maradt 180 ezer Forint. mire crossoverek, magassugárzók, közép sugárzók, stb.-ből te utólagos hifiből beszereled mind a 8-12-16ot,  akkor ha csak 15 ezres hangszórókat veszünk, már elérted a limitet. És ha jobban is szól, akkor is csak aprós különbségekről beszélhetünk. És maradt a szétbarkácsolt autó, míg a Logic 7 az F01-ben tényleg brutálisan jól szólt szériában.

 

-És még egy dolog, én nekem hobbim a hifi, és megsúgom, aki azt mondja, létezik olyan hogy autóban hifi, az hazudik. Igen, vannak rendszerek amik jól szólnak, ha állsz egy csendes garázsban, de hifi-ről kár beszélni. Ha az autó 40-50-el gurul, akkor már nincs hifi, csk zaj, meg zene van. Így azok a nüánszok, amik számítanak a hifiknél, már sokszor rég nem hallhatók.

 

Az erősitők minősége meg nem a felépítésen múlik, ha az ember kinyit egy Ray Samuels hordozható fejhallgató erősítőt, ami 120 ezer körül van, (hangsúlyozom, ez hordozható, az egész egy fél tenyérbe elfér) akkor semmi nagy dolgot nem talál, mégis úgy szól a megfelelő fejhallgatóval, hogy hihetetlen.

 

Sorry a hosszú relatíve offért...

 

 

 

Előzmény: ps3peter (6187)