Csőszné, Manyi néni Creative Commons License 2009.10.11 0 0 6035
Végszó:
A moderációs topikok használatának rendjét igen jól leírja Szabályzatunk és az Állásfoglalások. Nem úgy rendeljük be a modit egy topikba, hogy gyere be, hanem a kifogásolt hozzászólás linkjét adjuk meg, lehetőleg még akkor, mikor még senki sem válaszolt rá.
Akkor törődünk fórummal,mikor van rá időnk. Ha hozzászólásos linket kapunk, pár mozdulattal tudunk törölni, tiltani. De ha azt látjuk, hogy egy topikban régóta tart a szabálysértés, személyeskedés, stb., akkor az nagy munka, és félretesszük akkora, mikor ráérünk. Ha elaludt a lányom, csend van a házban és el tudom olvasni azt a néhány ezer hozzászólást, hogy kiválogassam a törlendőket és a tiltandókat. Ha úgy látjuk, hogy sok lesz a takarítandó, akkor ideiglenesen törölni szoktuk a topikot. Ebben az esetben ezt most nem tettem meg , mert úgy láttam kollégáim nemrég jártak a topikban...
Térjünk vissza a moderációs topik rombolásra. Ha, akár régi megbecsül nikkek nekiállnak a modrációs topikban beszégetni, vagy csak csatlkoznak egy feljelenéshez szabálytalanul, erősen akadályzzák munkánkat. Minden egyes oktalan idejövetelünk a a szüksges törléstől, tiltástól veszi el időnket. Ez nem egy két-háromezer hozzászólásos fórum, hanem egy százmilliós, havi 50-300000 moderátori intézkedéssel. Az ilyen munkánkat akadályozó viselkedésre adandó szankcióinkat, és a topikban való mozgás mikéntjére tanácsokkal az Állásfoglalások 21-es pontja szolgál.
Ugyanezen Állaáfoglallásokban szögezik le, mit is tekintünk elfogadható, és mit elfogadhatatlna reklámtevékenységnek. Ha valaki mindenáron meg kívánja osztani fórumtársaival máshol íírott dolgait, és amennyiben nem ütközik jogba, szabályzatba, akkor nyugodtan emelje be mondanivalóját fórumunkra, ne pedig folyamatos az index.hu hátán juttasson más internetes oldalt a keresőkben nemesebb helyre. Mert ha ezen linkadás a moderátori társaság bármely tagja szerint túlzásba vitt, a nicket összes hozzászólásával kötelességünk eltávolítani az index.hu szerveréről.

Legvégszóként:
átírtam a GPS, PDA, térképszoftverek, egyéb bigyók alfórum leírását. Felhívom mindenk figyelmét arra, hogy a törlés a warezt hirdetőkkel, publikálókkal társalgó nikkekre is vonatkozik