Blakó Creative Commons License 2009.10.11 0 0 759

Hali lakók!

 

Mielőtt bármiféle bizonsági céget és kamerát beszerezne a még itt nem lakó és nagyon közkedvelt dzsekó jó lenne több alternatívát is átgondolni.

 

Olvastam a kártyás megoldást valakitől itt a fórumon. Az már csak azért is lenne jó, mert az csak egyszeri befektetés és a tolvajnak plusz 3-4 vasajtón is át kell magát hámoznia mire beér a lakásokhoz. Továbbá ha besurran valaki akkor már nem tud kimenni, mert nincs kártyája. Plusz a kártyához adott opciók révén kilehet zárni az embereket akár úgy is (ami azért sztem nem szükséges), hogy az A épületben lakó ne tudjon belépni a B lépcsőházba vagy a 4. emeleten lakó ne tudjon felmenni az 5-re stb...... Ha beengeded a házba az állítólagos szórólapost vagy postást akkor ő sem tud már tovább menni az épületekbe.

 

Sajnos a garázskapuval semmit nem lehet csinálni az mindig megmarad, mert a tűzvédelmi előírások miatt azt nem lehet lelakatólni és ha a dobozt is lezárod fent ki akasztód és már nyitható is.

 

A kártyás megoldással a lakások elég nagy biztonságban lennének és nem kéne havonta 5-10E forintott kiadni biztonsági őrre. Igen dzsekó tudom szerinted csak 3e havonta,de sajna ha jól olvastam és azt is tartom reálisnak 24 órára, ez évente 6Millió forint plusz lenne a háznak ami rohadt sok (6,5E/hó/lakás 80 fizető lakónál, tudtommal 50 tényleges lakónk van, ha van annyi egyáltalán és akkor pedig az havi 10E plusz teher!!!!!). Így már egy kis lakás rezsije is havi 40-45 E lenne, ami nem biztos, hogy olyan nagy értéknövelő tényező lenne....

 

Akinek garázsa van az így is köpköd arra, hogy miért áll be az akinek nincs garázsa, de akkor akinek meg nincs garázsa miért fizesse az autók biztonságát......?

Mert a kártyás rendszer szinte kizárja a lakásokhoz való bejutást illegális személyek részére........ És csak EGYSZERI befektetés.

 

A lakások értékét sem hinném, hogy sokkal feljebb viszi a 24 óra porta. Amennyibe az kerül havonta talán annyival ér többet a kéró. Ha ér, mert aki albiba lakik vagy csak tök üresen állni hagyja a lakását befektetési célból (pl külfödiek tulajdonában lévő) az sem fog bele menni.

 

A rendőrésg lehet tojik a betörésékre, de ha jelezve van, hogy már megint és megint ide jöttek be akkor nem biztos, hogy lebírja zárni a "nyomozást", mert kénytelen össze egyesíteni az ügyeket és ezáltal a nyomozási határidő újból tolódik két hónapal.

 

És ha véletlen egyszer kézre kerülne a kis tolvaj banda már nem egy bcs. miatt felelne hanem akár 8-10 miatt, így a büntetési tétel is magasabb lenne részükre pár évvel.....

 

De gondolom a "jogi" :) végzettségű dzseko erről többet tudna nyilatkozni, hiszen ő még az is tudja miért nincs a bírói gyakorlatban bizonyító ereje a videó felvételnek:)