Törölt nick Creative Commons License 2009.10.10 0 0 6019
Nos a történet a következő... (ha kell mentések vannak a törölt hozzászólásokról)

Gyurci nickje egy vélhetően félreértelmezett hozzászólás miatt lett törölve (legalább is ezt kapta a moderátortól indoklásban). Egy warez témában szólt hozzá és utalt a pár hozzászólással előbbi hozzászóló mondatára. Erre a mondatra hivatkozva törölte a moderátor (mailban megkapta)!

Érdekes módon sem az előtte hozzászólásban lévő warez link, sem a mondatot elsőnek leíró hozzászóló nem repült.

Mivel a szokásokkal ellentétben nem jelent meg a gépházban a szankció, Sancho szóvá tette a dolgot, amire egy hivatkozás volt a válasz a szabályzatból (megjegyzem nem is illett a helyzetre). Ezután jöttem én és közöltem, hogy ritkán értek egyet Sanchoval, de ezt a mostani Gyurci féle törlést, főként nem kitiltást, hanem a user és a hozzászólások törlését én sem értem.

Semmiféle minősítést, vitát miegymást nemkezdeményeztünk. Flame-t pláne nem.

A válasz: az én nickem is szó nélkül repült... no erre jöttek a kérdések, melyeket az érintett moderátor folyamatosan törölt és egy "elnézést" helyett nekilátott erőből politizálni. Vélelmeztük, hogy akadályoztatva vagytok, ezért kértük hozzászólásokban,hogy amint lesz lehetőségetek, tekintsétek át a dolgot. Természetesen ezen hozzászólásaink (amik ugyancsak semmiféle szabályt nem sértettek), törlésre kerültek.

Mivel más lehetőség nem volt, ekkor vittük át a másik moderátor fórumba a témát, ahol a moderátor szajkózta a magáét, a kérdésekre továbbra sem adott választ.


Ha véleményetek szerint mind az eljárás, mind a 3 hetes moderátor ténykedése rendben van, akkor tudomásul vesszük, nincs miről beszélni. De szerintem akárki külső szemlélőként végigolvasta a dolgot, csak nevetett kínjában. (Több, mostanában inkább csak olvasó) nick is megkérdőjelezte a dolgot, akik nem is voltak érintettek.


..de ez eddig nagyon nem volt szokás az Index fórumán, ezért joggal voltunk meglepődve, majd kollégátok ténykedése után (szerintem-tünk) felháborodva.


Schaf
Előzmény: Állomásfőnök (6018)