ati86 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 658
288. rész- Erőpróba
Rendezte: Michael Preece

Steve Kanaly képét ismét betették a főcímbe.

Jockey: Továbbra is a tanyán senyved, s bár a házassági ceremónia lezajlott, továbbra sem veszik emberszámba. Szénakazalt rendez, dolgozgat a farmon. Megkéri Callyt, hogy írjon levelet Southforkba. A lány beleegyezik az ötletbe. Jockey azonban nem vár addig. Egy ügyes cselt kieszelve, leütve fogvatartóját, elszökik Callyéktól, s autóval elmenekül. A benzin hamarosan elfogy, s gyalog kénytelen folytatja útját. Nemsokkal ezután valaki felveszi. Miután elérnek egy benzinkúthoz, hazatelefonál Dallasba, hogy mielőbb segítséget kérjen. Slyjal beszél, s kéri, vitessen neki egy Ewing helikoptert a helyszínre. Mikor hazaérkezik Dallasba, titkárnője elborzad a kinézetétől. A totyakos, szutykos üzletember mielőbb át akar öltözni, de a kalandjáról továbbra sem akar beszélni senkinek. Mikor az irodába tart, nem hisz a szemének, ugyanis Cliffet látja. Bobby később elmondja neki, Cliff ezentúl a Ewing Olajtársaságnál dolgozik.

Bobby: továbbra is nagy tekintélye van a Ewing Olajtársaságnál, olyannyira, hogy Cliffel, egymagában nem hajlandók szerződést kötni. Bobby közli üzleti partnerével, megbízhat a társában. Otthon tovább dúl a háború McKay és Southfork között. Minden erején azon van, hogy segítsen. Több inzultus is történik. Gondnokaikat lefizetik, hogy költözzenek minél messzebbre, így a Ewingok védelem nélkül maradnak.
Egyre többet találkozik Traceyvel, aki továbbra sem hajlandó felfedni kilétét, annyit mond, hogy férjétől menekült el. Kéri Bobbyt, legyen hozzá mindig őszinte, ugyanis egész életében csak erre vágyott. Bobby mindent megtesz, hogy jó kapcsolata legyen a nővel. Egy alkalommal meglátja őket McKay, aki elborzad a látványtól, s mélyen szíven ütik a látottak. Később felkeresi Traceyt, s kiderül, ő volt a férje. Kijelenti, visszaszerzi a nőt, ha törik, ha szakad.

Samantha: Jeremy komolyan érdeklődik iránta, nem csak üzleti szempontból. Az üzletember célja, hogy időskori napjait megoszthassa valakivel. Hozzáteszi azt is, Jockeytól egyedül csak őt irigyelte. Samantha érzi, a táncra való felhívás egyértelműen neki szól, de tapintatos akar lenni a férfival, azzal, hogy nem utasítja el rögtön. Jeremy kijelenti, gyümölcsöző kapcsolatnak nézhetnek elébe, ha megegyeznek.

Cliff: együtt dolgozik Bobbyval, tekintélye azonban még nincs a cégnél. Bobby biztatja, hogy bele fog jönni, s nem lesz semmi gond. Később összefut az irodában a kalandtúráról visszaérkező Jockeyval, aki nem akarja elhinni neki, hogy ő is a Ewing Olajtársaságnál dolgozik. Mikor hazaér, rögtön kérdőre vonja Bobbyt, s megerősíti, Cliff valóban a cégtársuk.

Ellie: egyre feszültebb a légkör Southfokban. Utasítja McKayt, azonnal hagyja abba az aljas akcióját, mert nagyon megütheti a bokáját. McKay, noha alapvetően magabiztos, s nem szívbajos, Ellie intelme őt is komolyan figyelmezteti. A veszély egyre csak nő, s elhatározzák, hogy a fiúkat elvitetik Southforkból, amíg meg nem oldódik a probléma. Ellie azonban kijelenti, nem hajlandó elhagyni Southforkot, döntését pedig senki nem változtathatja meg.

Clayton: kiérkezik a seriff is, hogy elrendezze ezt az áldatlan állapotot. Utasítja McKayt, és embereit, ne merjenek ellenszegülni a felszólításnak és a törvénynek. McKay farmja körül szinte egy katonai bázis létesül. Clayton nemsokkal ezután kapja a szomorú hírt, hogy emberei elviharzottak, s alapos a gyanú a lefizetésre. Ezentúl felfegyverkezve járnak, s egy kommandóportya alkalmával figyelmeztetik őket, hagyják el a területet. Clayton nem tágít, az "elitalakulat" egy utolsó figyelmeztetés kíséretében még elengedi őt, Bobbyt és Rayt.

Ray: segédkezik Bobbynak és Claytonnak felvenni a a harcot McKayék ellen. AZ új tulaj közli Rayjel, már semmi jogalapja nincs betenni a lábát a birtokra, mivel eladta. Később együtt lovagol ki Bobbyval, amikor óriási robbanás rázza meg a birtokot. Eleinte azt hiszik, szabotázsakció, később kiderül, ez is McKayék műve.

Lucy: nem szerepelt

April: nem szerepelt
Előzmény: ati86 (646)