ati86 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 646
287. rész - Háború és szerelem
Rendezte: Russ Mayberry

Jockey: megérkezik Callyék farmjára bekötött kézzel, lábbal és szájjal. Már éppen elintéznék végleg, mikor Cally rohan a segítségére, s kéri, bármit csinálhatnak vele bátyjai, csak ne öljék meg. Kijelenti azt is, lehet, hogy gyermeket vár tőle. A fiúk elgondolkoznak rajta, s meghagyák életét. Befogják szántani egy ló mögé, hogy hasznossá tegye magát. Később a seriff is keresi, de a testvérek letagadják, hogy ők rejtegetik. Később kijelenti a két testvér, túl sok gondot okozott már eddig is, és az lesz a legjobb, ha elintézik. Már a sírját ásatják vele, mikor Cally körbeöleli, s megvédi szadista testvéreitől a lepukkant üzletembert. Jockey megígéri, elveszi a lányt feleségül, s ha kell, a farmon fognak élni. Az esküvő megtörténik, Jockey saját életét illetően fellélegezhet, mégis keserédes érzések, gondolatok lengik körül a házasságot.

Bobby: megbeszéli a részleteket Cliffel a társulással kapcsolatban, s az önrész kérdésében is egyezségre jutnak. Kifele menet épp Traceyvel futnak össze. Egyre több időt tölt a lánnyal, főleg biliárdasztal mellett. A nő nem fedi fel kilétét, s végig talányos kérdés marad Bobby számára. Remélik mindketten, hogy a kapcsolatnak lesz még folytatása, s Tracey megígéri, ha fontos dolgokról akar beszélni valakivel, mindenképp megkeresi.
Southforkban dúl a háború a szomszéd McKayjel. Felrobbantják az elreteszelt folyót. Kisebb bunyóba keveredik Rayjel, aki idő közben visszatért Európából, ám az ártatlannak látszó verekedés halállal végződik. A Ranch egyik gondnokát hasba lövik.

Samantha: Jeremyvel tölti ideje nagyrészét, s a Jockey elleni megsemmisítő offenzívára készülnek. A férfi egyre inkább érdeklődik Samantha személye iránt, Samantha pedig mint hideg, objektív üzleti lehetőséget lát a kapcsolatban. Később hivatalosan is elválik férjétől, aki nem tud jelen lenni a tárgyaláson. Úgy érzi, végre örökre felszabadult. Azt viszont nem tudja, hol lehet a volt férje.

Cliff: belemegy Bobbyval az egyezségbe, s megosztoznak a finomítóvásárlás költségein. Ezzel hivatalosan is a Ewing Olajtársaság társtulajdonosa lett. Bobby kéri, hogyha tud, mielőbb rendezkedjen be új irodájában. Cliff magával viszi Jackie-t is, így Phillisnek is lesz egy helyes, kedves kolléganője.

Ellie: aggasztja Carter McKay aljas akciója a folyóval kapcsolatban. Beleegyezik végül ő is, hogy felrobbantsák a gátat. Ő is ott van a helyszínen, s figyelemmel kíséri az eseményeket. Legbelül azonban sejti, nagyon baj van, mint gondolták volna. Megérkezik Ray is, akit szívből jövő örömmel fogad.

Clayton: egyre inkább eldurvul a harc McKay és a Ewingok között. A férfi nem hajlandó lebontani a gátat továbbra sem. Clayton Bobbyval, Ellie-vel és Rayjel a helyszínre megy, s közvetlen közelről felrobbantják a gátat. McKay később figyelmezteti őket, nagy hibát követtek el. Később McKay helikopterek zavarják meg az állatokat, s egy munkást levet magáról a ló. Súlyos bordatöréssel, de megússza a kalandot. Mikor felkeresik McKay-t, egy hadsereggel áll elő, s kéri Claytont, hagyja el a birtokát. Clayton toborzásba fogna ellene, de látja, az akció önmagában nem érne semmit.

Ray: megérkezik Európából, s mindenki örömmel fogadja. Az ünneplésre azonban nincs sok idő, ugyanis házának új tulajdonosa mindent elkövet, hogy ellehetetlenítse őket. Elmegy Claytonnal és bobbyval felrobbantani a hidat. Később, miközben Jennáról mesél bobbynak, belekeverednek egy kikényszerített bunyóba, s egyik táruk halálos lövést kap. Magukban konstatálják, ez már nem játék.

Lucy: elmondja Caseynek, még nem mer belevágni egy új kapcsolatba Mitch után. Megígéri azonban Denault-nek, ha türelmes lesz, kiérdemli jutalmát, s ő is enyhülni fog. A fiú, más választás híján, elfogadja Lucy döntését.

April: meglátogatja Casey Denault. A férfinak nem kevesebb a célja, minthogy kijátszva a Ewingokat, a Barnes-Wentworth romjain át, megalapítsa Dallas egyik legerősebb, új olajtársaságát. Aprilnek imponál az ötlet, de nagyravágyása mellett belejátszik a Bobby miatti csalódása és bosszúvágya is.
Előzmény: ati86 (636)