BeatRandevú Creative Commons License 2009.10.06 0 0 152
MÁSODIK BEAT RANDEVÚ!
A Csepeli Munkásotthon Művelődési Házban november 7-én 19 -h. órai kezdettel öt, a hatvanas években igen népszerű beat zenekar lép fel, akik annak idején az úgynevezett „második” vonalhoz tartoztak, és koncerteket adtak a 25 éve megszűnt legendás szórakozóhelyen, a Budai Ifjúsági Parkban.
A koncertet a Beatband nevű formáció kezdi, akik „egy az egyben” játsszák a ma már hallhatatlan Shadows számokat.
Az Anonymus zenekar egyedülállóan ugyanazokkal a zenészekkel lép fel, akik 1963-ban startoltak ebben a felállásban. A zenekar erőssége a két énekes, Mihálka Zsuzsa és Novák Öcsi.
Az 1962-ben alakult Nevada zenekar elnevezését a frenetikus gitáros Radics Béla találta ki, akik rendszeresen felléptek a 60’as évek egyik legendás szórakozóhelyén, a zuglói VIA-ban.
A ma már klasszikus hazai rocktörténetben az első rhythm and blues zenekar az óbudai illetőségű Liversing volt. Frenetikus koncerteket adtak a Lajos utcai klubjukban.
A beat koncertet az Echo zenekar zárja, akik a Gondolsz -e majd rám? c. dalukkal végleg beírták a nevüket a magyar poptörténetbe.
Meglepetésként a rendezvényen egy tradicionális beat, valamint egy tánczenei blokkot játszik a Csepel Munkásotthon harminctagú fúvós együttese.
A rendezvény szervezője és műsorvezetője Zoltán János, aki már több évtizede a hazai beat -, pop- és rocktörténet dokumentációs munkával, foglalkozik.
Jegyek már kaphatók a helyszínen és a Rock Diszkontban! 1068 Budapest, Király u. 108.

Az első Beat Randevú-ról készített fényképes kis összeállítás eredeti hanggal:
http://www.youtube.com/watch?v=nPSCdh23b8g