freex Creative Commons License 2009.10.04 0 0 11425
Szia!

Üdv a fórumon.

Ezek a videók a műgyanta kiöntésű tárcsagenerátor elkészítéséről szólnak. Nagyjából ez a sztenderd módszer itthon is.
Azért hozzátenném, hogy kezdőként nem ajánlatos rögtön egy ilyennek nekiállni, főleg nem a videók alapján. Az itt szereplő anyagok - kezdve a rézdróttól a neodym mágneseken keresztül a műgyantákig - mind a költséges dolgok közé tartoznak. Nem a megfelelő műgyantát használva vagy nem megfelelő katalizátorral egy csapásra kukázható sok tízezer forintos terméket lehet előállítani. Ezen kívül a neodym mágnesek erősségüknél fogva nem játékok, nagyon komoly sérüléseket tudnak okozni.
Az egészet előre nagyon pontosan meg kell tervezni, a mágnesek mérete, a menetszámok, a kötések (csillag vagy delta) az egész fordulatszáma a lapátok kialakításához hangolva mind fontos, hogy valahogy egyáltalán működjön.
Továbbá egy szélgenerátor veszélyes üzem! Nem lehet akárhogy megcsinálni, akármire feltenni. Egy több 10 kilós nagy sebességgel magasan forgó gépet csak atomstabilan kialakítva és kialakított helyre szabad felszerelni, természetesen a megfelelő viharvédelmi rendszerekkel ellátva.
Ha mindenképp ilyet akarsz csinálni, kérdezz, szerezz ismereteket, tölts le már működő terveket, hidd el egy ilyet sacc/kb-ra megcsinálni nem lehet.
Előzmény: Mamut19 (11422)