ati86 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 632
285. rész - Csöbörből vödörbe
Rendezte: Russ Mayberry

Jockey: mikor rátalálnak az ágyban Callyvel, úgy tűnik, nem sok esélye van. Később megjelentik a seriff, s saját munkakörbe sorolja az ügyet. A hivatalos vád nemi erőszak a lány ellen. Jockey örülhet, hogy a seriff, s nem a lány testvéreinek karmai közé került. Így egy börtöncellába kerül átmenetileg. Közlik vele, hogy egy hirtelen ítélkező bíróság, egy ún. békebíró fogja tárgyalni ügyét. Mindent megtenne, hogy kiszabadulhasson, még a seriffet is megvesztegeti. Itt azonban nem számít a pénz, Jockey ötlete bumerángként üt vissza. Később kéri Callyt, hogy segítsen kiszabadítani, utána meg magával vinné Southforkba, s feleséégül venné. A lány segít neki, az őrt leüti, Jockeyt pedig kiengedi. Már épp menekülnek, mikor Jockey legurul a lejtőn, s sajnálatos módon utolérik. A seriff kemény büntetést helyez kilátásba, a szökés még inkább súlyosbítja a vádakat. A bíróság végül 10 évi kényszermunkára ítéli.

Bobby: Claytonnak elmeséli, hogy a gyerekek nagyon élvezték a kalandot, Johnny még szarvast is lőtt. Christophert lasszóhurok kötésére tanítja, s a gyermek igen fejlődőképes. Később beszél Cliffel, s elmondja neki, jó, hogy végül megtudta az igazságot Apriltől, mert mostmár nem várja, visszajön-e hozzá valaha is Pamela. Később felkeresi Aprilt, s bocsánatot kér tőle. Felajánlja neki, hogy kezdjenek újra mindent, s legyenek barátok. Bobby azonban továbbra sem fogja fel a lány érzéseit, s April zokogva utasítja el barátságát. Egy southforki estén anyja azt kéri Bobbytól, hogy vegye be Cliffet az olajtársaságba. Bobby először képtelen ötletnek gondolja, később felkeresi Cliffet, elmondja ezt neki. A férfi megígéri, hogy gondolkozik rajta, de valószínűsíti, hogy nem lenne képes Jockey miatt együtt dolgozni Bobbyval.

Samantha: minden erejével azon van, hogy megszerezze a felügyeleti jogot Johnny felett. Meglátogatja kisfiát, aki nagyon megörül anyjának, de úgy gondolja, ő Southforkban maradna mindig. Kiáll apja mellett, mikor anyja nem túl elismerően beszél róla.

Cliff: felajánlja megvételre cégét Jeremy Wendellnek. A férfival megköti az üzletet, s a cége névtáblája lekerül az irodájáról. Jackie nagyon csalódott, amiért Cliff kiszállt az olajüzletből. Később meglátogatja Christophert, de közben Ellie-vel is találkozik. Kijelenti, mindent el akar adni, ami az olajhoz köti, kis nyugalomra vágyik. Később beszél Bobbyval,s arról, hogy nem mondta neki el az igazságot Pamelával kapcsolatban. Később felkeresi Bobby, s felajánlja neki, hogy legyen a cégtársa. Cliff alig hisz a fülének, először teljesen képtelen ötletnek találja az egészet. Kijelenti, Jock és Willard forogna a sírjában, ha ezt hallaná. Ám hozzáteszi, még elgondolkozik rajta.

Ellie: beszél Cliffel, akiről azt gondolja, kissé megkeseredett. Szeretné, ha Bobbyval társulnának, s ez annak a jelét adná, hogy a viszály végre ténylegesen elmúlt a két család között. Jockey miatt nem aggódik, hiszen távol van Southforktól.

Clayton: az állatokkal foglalkozik, később McKayjel beszélgetnek a vidékről, illetve az apadó folyóról. McKay azonban bizarr üzelmeket folytat a háttérben.

Lucy: felkeresi Casey Denault, s nagyképűen híreszteli minden felé, hogy milyen sikeres ember lett. Elviszi Lucyt szülőhelyére. A férfi egyre többet szeretne tőle, de Lucy még nem biztos abban, hogy megérett egy új kapcsolatra, pláne úgy, hogy még férjnél van.

April: Caseyvel járja a divatszalonokat. Aprilnek továbbra is egy pojácaként jelenik meg a férfi, aki egy kicsinyes érzések által vezérelt ember. Közli vele, attól még, hogy gazdagabb, mint régen, továbbra sem tud labdába rúgni Dallasban. Aprilt később felkeresi Bobby, aki bocsánatot kér tőle a múltkori veszekedésért. Mikor Bobby felajánlja barátságát, egyszerűen nem hisz a fülének, s sírás közepette elzavarja otthonából a férfit.
Előzmény: ati86 (628)