stevie w Creative Commons License 2009.10.03 0 0 11478

Nem csipázom amikor valaki tökhülyének néz...

?

Namindegy, te akartál bizniszt.

Asszem, itt valami felreertes van. En arra reagaltam, hogy eppen egy markakereskedesben terveztel felnit es gumit venni. Mivel van fogalmam az ottani arakrol, felajanlottam, hogy nalunk olcsobban is megkapod ugyanazt a termeket. (Ezt irtam: "Komolyra forditva a szot: keress meg maganban, ha erdekel a markaszervizesnel jobb ajanlat.")

Erre jott elo, hogy cegrol lenne szo, akik 30 napos fizetesi hataridovel teljesitenek.

En erre javasoltam, hogy a cegetek gondolkozzon el egy flottamenedzsment szerzodesen, hiszen lathatoan vannak autoitok, es lathatoan nincsenek (jol) menedzselve:

- kisebb az eves fenntartasi koltseg, pl. nem a markakereskedesbol vesszuk a gumit :-)

- tervezheto a fenntartasi koltseg az auto hasznalati idotartamara, éves lebontasban is

- idot es gondolkodast sporol meg a ceg (nem kell a dolgozonak azon toprengeni, mikor kell szervizelni az autot, es nem kell szervizbe vinni majd elmenni erte; egyszerubb szamlazas)

- garancia a menetkeszsegre (sajat asszisztencia szolgalat, szukseg eseten csereautoval)

- uj beszerzesnel osszevont finanszirozasi es karbantartasi koltsegek ("tartos berlet")

- meglevo autoparknal rugalmas, tervezheto, atalanydijas szerzodes

Ezeket az erveket termeszetesen lehet ignoralni, de remelem erzed, hogy szo sincs a "tok hulyenek" nezesrol...

Előzmény: Pitylogós (11470)