Callie Creative Commons License 2009.10.01 0 0 365

Ha te "kettősmérce-látás"-ban utazol, akkor valóban nemigen lehet értelmes beszélgetést folytatni a témáról, ahogy azokkal sem, akik"rasszista-látás"-ban utaznak.

 

Ha el tudsz vonatkoztatni a kettősmércefóbiától, akkor a mai Izrael és a mai Irán helyzete és motivációi között óriási különbségeket fedezhetsz fel.

 

Izraelnek az az érdeke és a nemzeti célja, hogy azon a Dunántúlnyi területen végre fejlődő, normális, igazi hazát építgessen. Demokratikus a politikai rendszere és piacgazdaságon alapul, nem érdeke a permanens háborúskodás és pszichózis. Nem akarja megtámadni és elsöpörni a szomszéd államokat, hiszen az eddigi "megszállt területekkel" is iszonyú sok baja van.

Tehát az ő fegyverei - beleértve a nukleáris fegyverzetet, amit nem kell babonásan démonizálni - valóban arra szolgálnak, hogy ha kívülről agresszió éri, visszaverje ill. elrettentse a potenciális támadókat.

 

Irán: ott viszont olyan rezsim van hatalmon, aminek alapja és lételeme az ellenségképzés, a saját lakosság pszichikus börtönben tartására és valódi megszállotságuk miatt is. Ki is jelölték már régen a Főellenségeket, Izraelt és az USÁt, akik ellen a tömegpszichózist igyekeznek minen eszközzel fenntartani. Ahmi hülye beszédei nem kivételek, csak színesebbek, mint bevett szokás. 79 óta azzal fejezik be a hivatalos tömeggyűléseiket, hogy "Halál Amerikára" jelszavakat skandáltatnak a néppel.

Többszázezres fanatikus extrahadseregük van, a Forradalmi Gárda, amelyik a rendszer fenttartásában és expanziójában érdekelt. Á lá náci SS.

Évtitedek óta destabilizálják a környező országokat és támogatják a nagy terrorszervezeteket pénzzel, fegyverrel, instrukcióval. Satöbbi.

 

Ezek igen lényeges különbségek - még a történelmi múltaktól eltekintve is - és megalapozzák azt az ésszerű óvatosságot, hogy az iráni atomfegyverkezés kifejezetten veszélyes és destruktív.

 

 

 

 

 

Előzmény: Alejandro DeSilva (363)