Állományjavító Creative Commons License 2009.09.30 0 0 338

Ahmedinedzsan tényleg elszánt..de nem szabadna elszigetelni, nem szabadna minden beszéde előtt mindenkinek kivonulni a teremből, nem szabadna az egész világnak kórusban azt mondogatni, hogy mennyire veszélyes Irán. Mert akkor tényleg veszélyes lesz.

 

 

Ez az állítás nem megalapozott.

 

Messziről emlékeztet minden "appeasement" helyzetre, amelyek ősképe a müncheni egyezmény - természetesen a két történelmi helyzet nem hasonlítható össze, de éppen ezért állításod alátámasztásául meg kellene fogalmaznod, hopgy ebben a konkrét esetben miért azt látod jó megoldásnak, hogy egy "elszánt" és veszélyes világpolitikai szereplőt ne nevezzünk elszántnak és veszélyesnek, akár "kórusban", akár nem kórusban.

 

Egyébként kórusról szó sincs, ez az állítás az Obama-féle engagementes próbálkozások és az iráni tüntetések véres leverése, iletve az igen óvatos nyugati reakciók ellenére azonnal a nyugattal való még élesebb konfrontációval történő megválaszolása nyomán azt gondolom, teljesen anakronisztikus. Obama baráti jobbot kínált Iránnak, már ha a dolgot ilyen antropomorf módon közelítjük meg (holott hát persze nem személyes elszántságról vagy barátkozásról van szó, hanem nagyon is alaposan elemezhető hatalmi-politikai-katonai játszmáról.

 

A kivonulás pedig egy teljesen elfogadható komunikációs aktus, ha egy konkrét felszólalás konkrrét válaszaaként születik meg: azt jelzi, hogy az adott álláspont, adott esetben az eszelős holokauszttagadás és egy Ensz-tagállam létének felszámolása, nem kéoezheti semmilyen kompromisszum tárgyát, hogy a tárgyalásokat és közeledést ezen az alapon nem lehet elindítani, hanem másik platformot kell választani a megenyezés bármely esélyéhez.

 

 

Előzmény: Törölt nick (311)