Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 276

"hogy az izraeli csúnya megszálló csapatok és a szegény elnyomott arab nép, nem biztos, hogy úgy van."

 

Biztos, hogy az én hozzászólásomra válaszoltál?

Tudnál tőlem akárhol, akármikor leírt olyan mondatot idézni, hogy csúnya izraeli csapatok, meg szegény elnyomott arab nép?

 

Egészen másról írtam, és már az elején tartottam tőle, hogy félre fogsz érteni.

Arról próbálok beszélni, hogy konokul hiszek abban, hogy mindenütt emberek élnek, hogy nincsenek jobb népek, és veszélyesebb népek, hogy emberek vannak, akiket ha sokáig sarokba szorítanak, akkor lehet, hogy szörnyű túlélési taktikákat kezdenek alkalmazni.

Válaszul te gúnyosan majdnem elbőgted magad - jelezve, hogy az arabok nem történelmi sarokba szorítottság okán reagálnak civilizálatlanul, hanem- gondolom-mert genetikusan ilyenek: veszélyesek, és ha az ő kezükbe atomfegyver kerül, akkor tuti, hogy mindenkit ki fognak nyírni.

 

Nem értem, minek kell rögeszmésen újra meg újra az Izraelben élők sérelmeit évszámokkal megtűzdelve ismételgetni. Nem értem, mert ez már évtizedek óta csak egy parttalan vitához vezet. Az arab népek nem az izraeli verzió szerint magyarázzák a cionizmus megjelenését, a zsidóság Izraelbe való betelepülését. Ehhez joguk van, ugyanannyira ahogyan végül is a románoknak is joguk van egy teljesen hamis történelem magyarázatra.

Mert nem hiszem, hogy az viszi előre a világot, ha a múlton merengev ismételgetjük a sérelmeinket.

 

Nem értem, mert úgy gondolom, hogy aki itt él, itt tanult, itt lett családja, ezt a nyelvet beszéli, az elsősorban magyar.

Az aggódjon azért, hogy nekünk magyar (zsidóknak) legyen jobb, hogy itt mutassuk meg, hogy büszke lehet ránk ez az ország, hogy példát mutatunk.

 

Az izraeli történéseket nem tisztünk innen megitélni, hiszen nem ismerjük a valódi mindennapokat, a mindkét oldali napi gonoszságokat.

 

"A kiválasztott nép hülyeséget csak a ti oldalatokról szoktam hallani"

 

Nem tudom, melyik az a "ti" oldalatok.

De olvasd csak végig akár ezt a topikot (pl. 170. hsz), van ott azért kiválasztott nép retorika!

Az a tény, szerinted, hogy egy távoli ország minden tette- beleértve köztörvényes Olmert-eket, gázai genocidiumot- az egy magyar ember számára kritikátlanul elfogadható, de egyetlen mentséget nem képes találni pl. a palesztinek kínjaira- nem jelent ez valamiféle felsőbbrendűségi komplexust?

Előzmény: Törölt nick (229)