Sic transit gloria mundi Creative Commons License 2009.09.30 0 0 153

 

Jó cikk valóban, annak illusztrálására, hogy valaki a tények helyett a saját előítéletei alapján lássa a világot!

 

 

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű...

 

 

 

-Ahmadinedzsád az iszlámnak ahhoz a fanatikus irányzatához tartozik, amelyik a messiását, a Mahdit várja vissza, és azt gondolja, hogy a világ káoszba döntése elősegíti ennek az eljövetelét.

 

 

a) Tegyük fel, hogy Ahmadinezsád tényleg várja Mahdit, ergo mélyen vallásos, ebből következően hisz a "az élete végén járó méltó jutalomban és méltó büntetésben". Ebben az esetben viszont az iszlám parancsai szerint kell élnie. Hol van az a Koránban leírva, hogy döntse káoszba a világot?

 

b) Nem Irán, hanem Izrael épített falat Ciszjordánia körül. És nem is Irán csinált idén januárban Izraelből koncentrációs tábort?

 

c) Nem Irán indított Irak ellen katonai offenzívát. Sem a 80-as évek elején, sem 2003-ban, amikor valami nyugati demokráciának mondott képződmény tömegpusztító fegyverekre hivatkozva megdöntötte a Szaddám-rezsimet - amely korábban is ugyanolyan diktatórikus volt, de addig nem volt vele baj - és polgárháborúba sodorta a nemzetet.

 

d) Irán több száz éve nem indított támadást semmilyen szuverén hatalom ellen.

 

 

 

 

-Az Irak-Iráni háborúban 1 000 000 halott volt, egymás polgári létesítményeit is intenzíven támadták

 

Ez sem igaz. Khomeini ország-világ előtt ítélte el a tömegpusztító fegyverek alkalmazását, ezek után nem is vetették azokat be.

De azért csak mondd!

 

 

 

 

-A nyugati katonák -ideértve az izraelieket is- a háborús bűncselekményeiért szigorú büntetést kapnak, a másik oldalon ugyanezért hősnek kijáró ünneplést.

 

Menachem Begin -- terrorista. Később Izrael miniszterelnöke 77-től 83-ig. A lelkén szárad egy szálloda felrobbantása 1945-ben.

Ariel Sharon a 82-ben a libanoni mészárláskor a haderő parancsnoka, tudván-tudja és ismeri a katonai "túlkapásokat"; később miniszterelnök.

De számtalan példa van még.

Hol vannak azok a katonák/vezetők, akik a II. világháborús polgári célpontok ellen elkövetett megtervezett támadásokat végrehajtották, kifundálták? - Drezda, Hamburg,...

Hol vannak az atombomba-elkötői? - Hiroshima, Nagaszaki

 

Egyiküket sem vonták felelősségre, mindenkit kitüntettek, megünnepeltek.

Ez is egy hazugság...

Előzmény: oculus (18)