Callie Creative Commons License 2009.09.28 0 0 214

 ha kilőnek egy atomrakétát elszabadol a pokol és kitör a világháború. méghozzá percek alatt. ezt mindenki tudja. ezért nem fogják kilőni ezeket a rakétákat. ezért nem érdemes a pajzzsal izmozni. és ezzel a kérdést a magam részéről lezártam.

 

Ez valami ósdi 60-as évekbeli és babonás szemléletet tükröz. A világ régen túlhaladt rajta: egyrészt minden oldalon lendületesen fejlesztették a harcászati-taktikai atomfegyvereket, amikkel nem egy globális világháborút, hanem lokális konfliktusokat, harctéri célokat érhetnek el; másrészt már a Reagan-doktrína óta szakítottak azzal, hogy csak az elrettentés lehet az atomfegyverek stratégiai célja. A "megvívható atomháború" nagy méretekben is lehetségessé vált. Az új atomhatalmak pedig eleve se globális háborúra készítették fegyverzetüket - Pakisztán azért, hogy Indiára vághasson vissza és Vica versa. Irán se azért fejleszt, hogy "globális poklot" készítsen elő, ahogy te babonázod, hanem hogy alkalomadtán jobban odacsaphasson az izraelieknek vagy az amcsiknak, mint eddig.

 

De ha a téma ismerete hiányában szavakat akarsz szórni, hogy "marhaság", "50-es évek" meg "nem érted az egészet", akkor benne maradsz a babonában; tiéd a választás.