ati86 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 605
281. (évadzáró) rész - Pénz beszél... (1988)
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey: meglátogatja Clayton, és Ellie nevében is, szeretnék, ha visszavinné Southforkba a fiát. Jockey nem hiszi el, hogy anyja kérését is tolmácsolja. Clayton mindenesetre kijelenti, az ajtó mindig nyitva áll előtte Southforkban. Lucyvel is beszélget, de nem túlzottan örül unokahúga visszatérésének. Casey Denault később összefut volt barátnőjével, aki épp Lucyvel beszélget. Lucynek elmondja élettörténetét, sőt azt, hogy hamarosan elhagyja Dallast. Kifejti, végre rámosolygott a szerencse. Lucynek imponál a fiú, s az a tény, hogy utálja Jockeyt. Jockey később felkeresi Jeremy Wendell, s kénytelen belemenni a Jockey diktálta ügyletbe. A Ewing részvényekért cserébe engedi a kitermelést. Jeremy revansra szólít fel. Jockey örömittasan mosolyog apja festményére, s meghívja magához Bobbyt, mit sem sejtve a Ewing név visszaszerzéséről. Mikor kiderül, Bobby megszerezte a nevet, teljesen elkomorul. Felhívja egyik szenátor ismerősét, aki kijelenti, semmit sem tehet az ügyben. Később békülékeny hangot próbál megütni testvérével, de a színjáték nem hatja meg öccsét. Samantha és Pearce Johnnyt követelik tőle, de nem hajlandó elárulni, hol rejtegeti. Pearce-re fegyvert fog, s utasítja őket, hagyják el a lakást. Pearce nem tágít,s dulakodásba kezdenek. Már az erkélyen verekednek, mikor Pearce átesik az emeleti lakás erkélyének korlátján, s a halálba zuhan. Samantha a rémülettől reszketve 3 lövést ad le férjére.

Bobby: végig figyelemmel kíséri, ahogy a Patrol Group felirat lekerül a cég ajtajáról, s a Ewing nevet vésik be aranydíszítéssel. Testvére irodájába invitálja, s nagy bőszen újságolja, hogy Jeremytől megszerezte a Ewing cég részvényeit. Ekkor jelenti be, ő pedig megszerezte a nevet, amit bátyja már soha nem szerezhet meg. Később kifejti, soha többé nem akar bátyjával együtt dolgozni. Tusolás közben épp Cliff keresi meg, s közli vele, felbukkant Pamela. Bobby elhűl a hír hallatán, de leszögezi, csak akkor zeretné viszont látni Pamelát, ha azt ő maga szeretné kérni. Amúgy nem. Mint mondja, felesége önszántából, s saját akaratából hagyta el.

Samantha: Pearce felfogad egy magánnyomozót, aki hamarosan értékes nyomokra bukkan. Követi Jockeyt, s kideríti, a kis Johnny álnéven tartózkodik az intézetben. Mikor Samantha és Pearce felkeresik a helyet, Johnnynak már hűlt helye. Ekkor megy el feldúltan férje lakására, s követeli tőle a gyereket. Férje nem hajlandó elárulni, hol van, s Pearce nekiesik. Már az erkélyen vannak, mikor a dulakodás közben Pearce a mélybe zuhan. Samantha a földön heverő fegyvert Jockeyra tartja, s lelövi. Izgatottságában a rendőrséget hívja, s két halálesetről számol be.

Cliff: együtt iszogat Aprillel, s épp a vakációját tervezi. Ekkor fut össze Jordan Leevel, aki közli vele, látta Pamelát, s felismerte. Cliff nem hisz a fülének, s rögtön Bobbyhoz rohan. Bobby azok után, hogy Pamela elhagyta, képtelen lenne vele találkozni, csak akkor, ha azt volt felesége kérné. Cliff értetlenül szemléli Bobby viselkedését, ő mindenesetre megfogadja, megkeresi húgát.

Ellie: megbeszéli Jennával Ray félrelépését. Biztatja a nőt, hogy tartson ki Ray mellett, ugyanis nagyon értékes ember, sokszor küzdött kisebbségi komplexussal, s azt várja, hogy valahol megértsék, szeressék. Jenna megértőnek mutatkozik.

Clayton: felkeresi Jockeyt, s kéri tőle, vigye vissza a kicsit Southforkba. Ellie nevében is beszél, de Jockeyt nem hatja meg különösebben. Később kifejezi Clayton, hogy szívesen látják bármikor, ha vissza akar menni. Később Rayjel beszélget, s először ugyan furcsállja, amiért a cowboy el akar menni, ám másodszor már elgondolkozik a dolgon, s sok szerencsét kíván neki.

Ray: megbeszéli Jennával a Connie-val történteket. Teljesen megértené, ha Jenna elhagyná emiatt, de kéri, ha tud, bocsásson meg neki. Jenna végül ad neki egy lehetőséget, de cserébe azt kéri, utazzanak el igen messzire, mert ez a közeg már nem tartogat nekik újat. Ray megtenné, hogy Jenna kedvéért eladná a farmot. Később Claytonnal beszél erről az ötletről, s a birtokeladásról.

Jenna: szeretne megbocsátani férjének, de nem biztos benne, hogy lelke mélyén képes lesz rá. Ellie-től kér tanácsot Ray ügyében, aki biztatja Jennát, hogy tartson ki mellette. Jenna ad Ellie véleményére, s Rayt visszafogadja. Feltétele azonban, hogy máshol folytassák életüket, mert Southfork szűk körébe már nem tartoznak bele. Ray eleget tenne a kérésnek, ha tudná, ezzel visszaszerezheti Jenna bizalmát.
Előzmény: ati86 (596)