HT Creative Commons License 2009.09.28 0 0 44
Van egy Fagor mosogatógépem, LF 455 IT, kb. 4 éves. Egy "sorstárs" leírását idézem, amire a neten leltem:

"...A fent említett mosogatógép, kb 1 óra mosás után, mintha valami új munkafázisba kezdene,(mondjuk összzuhany az edényekre) de rögtön olyan hangjelzést ad (sípolás) mint mikor pl. 1 pillanatra kinyitják az ajtót program közben. Folytatni akarná. Újraindul ugyanonnan. A probléma az hogy nem indul újra csak sípol, kattan, sípol... A szerviz szerint vezérlő elektronika baja van. Az elektronikát nézegetve, összesen 3db "gyanús" elektrolit kondi volt amit cseréltünk vadi újra. Van valami ötletetek? Kicsit sokallom az új elektronikát 30ezer HUF -ért. Biztos lehetek benne, hogy dobhatom ki a panelt, majd egy újjal megy mint a hétszentség? Semmi nincs amihez csak 1 óra működés után kezd?..."

Megtoldom: az enyém néhány hónapig ezt csinálta, aztán elkezdte új program indításakor is: leszivattyúz és a fent említett csipogás-kattogás-sípolás. Megfigyeltem: csippanik és kb. 1 mp-ig működik a szívattyú és közben ennyi ideig engedi be a vizet is (tehát egyszerre engedi be és szivattyúzza le), kattanik is egyet ilyenkor; ez a mosószeradagoló teteje (ha becsukom, újra kinyitja) majd kb. 2 mp csend, csippanás és beengedés-szivattyúzás-kattanás egyszerre kb. 1 mp-ig, és így tovább, ki tudja meddig. Az elmúlt egy hétben több óra kísérletezés után egyszer sikerült elindulnia, akkor csak kb. 1 óra után csinálta. Szerencsére ez már az öblítési szakasz, így csak egy leszivattyúzás kellett és (mondjuk, hogy) elmosogatott...
Az elmúlt 4 évben többféle mosogatószert használtam, de az első néhány hónap x-az-egyben tablettás időszakától eltekintve mindig volt öblítő és só a gépben. Rendszeresen tisztítottam, soha nem volt problémám vízkövesedéssel, dugulással, vagy hasonló. A vízbeeresztő szűrőit (mert ugye kettő van egymás alatt) is rendszeresen tisztítottam, megnéztem, a szennyvíz elvezető sincs eldugulva. A belső szűrőt evidens, hogy szintén (leírás szerint szétszedve) tisztítottam.

Hibajelzés nincs, az említett jelenségtől eltekintve normálisnak tűnik minden; konkrétan csak mosogatáshoz lehet kevéssé használni (de jól elvan a bútorban, mivel nem láccik, ha becsukom az ajtaját...)
Viszont ha elzárom a vizet, akkor sem tudok hibajelzést előidézni, gondolom, valamit "nagyon bevett" a bucijába.

Gondoltam megosztom Veletek is, hátha valaki látott már olyan embert, akinek van ötlete, hogy esetleg valamilyen csillag (vagy nyomógomb) együttállás mellett elő lehetne idézni valamiféle master-resetet, vagy milyen szög és égtáj irányában kell egy méreteset belerúgni, ami esetleg hatással lesz rá.

Szal nem gondolta volna a buxám most hirtelen egy fél mosogatógépnyi lét (mármint pénzt) egy kb. fél órás munka díjára, anyagra, kiszállásra kiadni.

Együttérző segítségeteket előre is köszönöm :-) <-ez itt kínos vigyor akart lenni...